| | | |

Кирил Петков: ПП няма да подкрепи Любомир Каримански

“Позицията управител на БНБ е много важна. Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или ДПС. Гюров не желае да е пречка за важните цели на правителството.

“Продължаваме Промяната няма да подкрепи Любомир Каримански заради притеснения, свързани с неговата професионална биография”, това заяви премиерът Петков пред медиите.

Днес на коалиционен съвет отивам със следния дневен ред. За БНБ – както знаете всички плащания към и от България се следят от БНБ, включително и парични преводи, свързани с корупция и пране на пари.

“КТБ нямаше да се случи, ако тогавашният управител си беше свършил добре работата. Тази позиция е много важна и с чия подкрепа тя се избира е много важна. Ще информирам още, че Гюров оттегля кандидатурата си”, добави той.

“Гюров не иска да участва в избор, който ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Кандидатът на ПП ме уведоми, че не желае битката за управител на БНБ да бъде спирачка за закриването на спецпрокуратурата и спецсъда и други промени в закона за съдебната власт”, каза Петков.

Няма пречка пред сегашния управител да остане на поста си, докато се стигне до обединяване около общ кандидат”, добави той.

“Никакви решения няма да бъдат взети по темата за РСМ и темата Украйна, извън българския парламент”, завърши Петков.

снимка Архив

Similar Posts