| | |

За Петков законът е врата в полето, а Конституцията е техническа подробност

“За Петков законът е врата в полето, а Конституцията е техническа подробност. Не внасяме вот на недоверие, за да се убедят гражданите сами в несъстоятелността на това управление. Най-слабите сектори са енергетиката и земеделието, там веднага би могъл да бъде внесен и ще има успех. Предсрочни избори със сигурност ще има до края на годината, готвим се за тях”, заяви пред Нова нюз бившият социален министър Деница Сачева, депутат от ГЕРБ.

“Доверието в коалицията е тежко нарушено. Изборът на БНБ беше лакмус за отношенията в нея. Вероятно самите партньори се готвят за предсрочни избори”, предположи Сачева. И допълни, че властта няма капацитет да реализира Плана за възстановяване.

По думите й управителят на БНБ не трябва да е политически обвързан и трябва да има международен авторитет.

“Единственото разумно решение беше да се въздържим от избора за управител на БНБ, той беше политизиран и криминализиран. Не искахме да участваме, това е отговорност на управляващата коалиция. При тях има серия от тлеещи жарави по различни позиции”, посочи тя. И уточни, че е необходима подкрепа за работодателите за завишените цени на енергоносителите.

“Мярката 60/40 беше силно осакатена и в момента не работи, а останалите мерки за ДДС и таван на цени са неподходящи и няма да постигнат целите”, отбеляза Сачева

faktor.bg

снимка Архив

Similar Posts