| | | |

Интересите на държавата съвпаднаха с интересите на… Или, казано простонародному, будистите ни направиха будалисти

ГОСПОДИН БУДИСТ, НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА БУДАЛИСТИ,така започва поста на Христо Стоянов, писател във фейсбук


Време е да си сменя религията. Да ми се отворят чакрите, а петтях лева спестявания да ги оставя да пренощуват в банка “Фън-шуй”… Да се облека и аз прилично в куртка тип “Сталинка” и задължително да закопчавам горното копче.

Останалото е лесно. Отворят ли ми се чакрите няма начин да не стана поне министър на транспорта. И съобщенията…

А сега – сериозно.

По Коледните празници новоназначеният тогава министър на транспорта и съобщенията, в знак на милосърдие опрости като честен частник 13 млн. лв. по дело с държавата, която започваше да управлява. 13 млн. лева.

Тогава даде тутакси отпуска на държавната фирма “Пощи и далекосъобщения”, въпреки че всички пощенски служители смятат, че това е времето на най-големите обороти на фирмата. Като се започне от колетите до близки и познати, та се стигне да хартиените SMS с дядо Коледа, дядо Мраз и де що Снежанки има по света, оглеждащи рогоносеца Рудолф с цел сравняване на неговите рога с… рогата на други близки и познати.

Разбира се, Николай Събев вече нямаше фирма и “Еконт” принадлежеше вече на други близки на семейството му. Клаузата “конфликт на интереси” при това положение отпада, заместена от новата клауза ” “…

Познайте къде се разтърчаха да си пускат колетите, хартиените SMS клиентите на Българските пощи.

Това са десетина дни, в които ЕКОНТ съвсем благородно иззе работата на пощите, за да могат пощенските служители да си отдъхнат един път и те на празник. Да си размърдат чакрите и те, дето се вика. Да влязат мъжете в кварталната кръчма и да усетят благодатта на поза “фън-шуй”, докато този отсреща те разпитва ти него уважаваш ли го, или уважаваш само Николай Събев.

Разбира се, това беше случайност и никой дори не си и помисли, че може да има нещо нарочно.

Както и тези дни, по Великденските празници никой не си и помисли даже, че може да има нещо нарочно в проточилите се опашки пак “фън-шуй” пред пощите.

Пенсионерите си чакаха пенсиите и раздвижваха не чакрите си, а чарковете си в очакване на пенсиите. Разбира се, че никой не можеше и да си помисли, че хакерите са стопирали работата на пощите – защото не само пенсиите, а и колетните гишета спряха да работят.

И върволицата за ЕКОНТ пак се преориентира… Всичко това е случайно. И хакерите са случайни, и тринайсетте милиона са случайни, и неработещите пощи са случайни. И този текст също е случаен.

Защото няма “конфликт на интереси”, има съвпадение на интересите.

Просто интересите на държавата съвпаднаха с интересите на… Или, казано простонародному, будистите ни направиха будалисти…

снимка Фейсбук

Similar Posts