| | | |

Напрежението расте: Радев пак захапа Петков и Василев

Президентът Румен Радев размаха пръст срещу Асен Василев и задочно отговори на вчерашния упрек на финансовия министър, че позицията на държавния глава за помощ за Украйна е позорна с контракритика: “Цинизъм”:

“Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да се каже, че “ще намерим друг начин, но разбира се, ще плащаме по-скъпо”. Някой хора не могат да си позволят да плащат по-скъпо и тези, които могат да си позволят да плащат по-скъпо, трябва да мислят за тези, които не могат да плащат“, заяви Радев от Мадрид.

Попитан дали е готов да снеме доверието си от кабинета, Радев отказа да отговори. А конкретно на думите на Василев и Петков, че ситуацията в Украйна прилича на Априлското въстание, отсече в реплика:

“Такива асоциации са абсолютно далеч от реалността”.

И намекна, че сценарият с бунта през 2020 г. може да се повтори:

“Хората ще покажат дали правителството се справя с кризите – хората, които ги виждаме все по-често на улицата”, заяви държавният глава.

Иначе президентът и испанският крал Фелипе Шести говорили предимно за сигурността на Европа и възможностите за кооперация в сферата на туризма.

Това е първа визита на български държавен глава в страната от 23 години насам.

Радев се срещна с премиера на Испания Педро Санчес и с председателя на Конгреса на депутатите.

снимка Кадър

Similar Posts