| | | |

Бившата пиарка на Киро: Много мръсна е кампанията, която вече започна, но Бойко Борисов я води много кротко, в стил “Какво им стана на тези момчета”

“Атанас Русев е един от най-добрите приятели на Кирил. Хората трябва да знаят и предисторията”

Това каза в предаването “Денят започва” по БНТ пиар експертът Диана Дамянова, която преди работеше с “Продължаваме промяната”.

“Да, това е вярно, но ние си мислихме, че имаме устното съгласие на тези десет души. Атанас Русев, който аз преди това не познавах, помогна много в кампанията през 2021 г.”, обясни Дамянова.

“В Харвард не се преподават административни обучения и в ПП имаше един замах да не се спазват административните правила. Там има един стремеж на “Давай, давай, бързо да стане”, каза пиар експертът.

Според нея от ПП две години са носили пистолет в джоба си, зареден и без предпазител.

Тя явно визира хронологията на тази история.

Както стана известно през последните дни, когато през април 2021 г. Кирил Петков се съгласява да стане министър в кабинета “Янев”, трябва да напусне фирми и НПО – каквото е сдружението “Да опазим Корал”, но срокът е пред изпускане.

Като негов юридически съветник Лена Бориславова се заема с това и буквално в деня, когато вече е министър, Петков е изваден от сдружението и заменен с негов близък.

Практиката върху документите да се слага копирани подписи на членовете и на управителя на сдружението (Атанас Русев), за да станат по-бързо нещата, е масова сред адвокатите. Петков и Русев са приятели и съратници природозащитници към онзи момент, това остава така и през следващите две години, когато настъпва разрив между тях и Русев подава сигнал за фалшификация в ДАНС.

“Скандалите ще повлияят. Особено много ще повлияе липсата на отговорите от последния скандал”, смята Дамянова..

Много мръсна е кампанията, която вече започна, но Бойко Борисов я води много кротко, в стил “Какво им стана на тези момчета”, оцени експертката стратегията на лидера на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts