| | | | |

България за пореден път е предавана и е възможно да си плати отново с половин век мизерия.

Путин скоро ще спре петрола и газа на всички неприятелски държави, сред които и България. Това е напълно нормално. Той воюва с нас. На този етап само със санкции. Неговата позиция я разбирам. Не разбирам позицията на българското правителство, което продължава да се огъва и не може да вземе страна в конфликта.

За да угоди на БСП, които са на очевидно пропутински позиции, управляващото мнозинство няма да вземе решение да изпрати официално оръжие на Украйна. Ще го изпраща неофициално както досега. Безотговорно както казва Кирил Петков.

Официално само ще ремонтираме военна техника на Украйна. Историята се повтаря. Това огъване и игра на двата фронта един ден ще доведе до поредната титла “загубила държава”. Накратко загубеняци.

Русофилията не е лошо нещо. Съдържа някаква любов в себе си. Аз също харесам руския народ. Но не е много разумно поведение да се водим от чувства в този момент.

Бас ловя, че и най-върлите русофили не биха се лишили от почивките в Гърция и работата в ЕС. Не биха се лишили и от българска територия. Ако обаче останем извън НАТО, Сърбия и Турция ще се сетят, че имаме сметки за уреждане.

С поведението на тази власт сме се запътили точно натам – към санкционирания евразийски свят, който воюва помежду си. Запътили сме се като гол охлюв, който няма никаква отбрана.
За тези опасности родните “атлантици”, сериозна част от които са бивши кадри на БКП, мълчат оглушително. Плямпат само за някакви евроатлантически ценности. Може би нарочно искат да звучат абстрактно и дори отблъскващо.

Не е въпрос на ценности, а на оцеляване.

България за пореден път е предавана и е възможно да си плати отново с половин век мизерия. ЕС и НАТО може да не са най-добрата форма на съюзи, но други по-добри няма.

Управляващите ни водят към сделка кон за кокошка.

от Фейсбук профила на Ивелин Николов, журналист

Ивелин Николов снимка Фейсбук

Similar Posts