| | | |

Скандал! Нинова обяви Русия за приятелска държава, намеси служебните кабинети на Радев за износа на оръжия

„Чухме крайни мнения, но Русия спрямо България е приятелска държава“, смята министърът на икономиката Корнелия Нинова. В предаването „Защо, господин министър?“ лидерът на левицата отговаряше на въпросите на Мария Цънцарова по бТВ

„По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска държава – затова беше и този висок процент да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки – там чухме крайни мнения, дори на хора в коалицията. Спрямо България е приятелска държава“, смята Нинова

“Трябва да наложим вето, ако се наложи ембарго, защото ще се стигне до затруднение на много фирми, на икономиката и ще повлияе на цените на горивата. Икономическите санкции целят да затруднят руската, но какъв е смисълът, ако чрез тях убиваш и своята”. Това заяви министърът на икономиката Корнелия Нинова пред БТВ.

“Не е приемливо чужди външни министри и посланици да ни размахват пръст и да ни казват как да си защитаваме интересите. През последните дни се бият българи срещу българи заради войната в Украйна, а те също са потърпевши от високите цени. Русия ще намери изход, но ние какво ще правим, когато нямаме алтернатива. По-голяма част от българите намират Русия за приятелска страна. Тя спрямо България е приятелска държава. Русия ни спира газа явно като ответен отговор на санкциите, които се налагат”, каза още Нинова.

“Убедена съм, че все още има място за преговори, за да се прекрати войната. Дали ще може да се ремонтира военна техника, зависи вече от колегите от Военното министерство. Ние за Украйна и за Русия оръжие не изнасяме от много години. Ние изнасяме оръжие на 50-60 държави. След това страната ни не носи отговорност какво ще прави с него. Не съм подписвала износ на танкове. Румен Радев знае, че изнасяме оръжия за държави, с които имаме сключени договори по време на неговите служебни кабинети”, каза още Нинова.

btv.bg

снимка Архив

Similar Posts