| | | |

Превозвачите ще сезират всички институции за репресии и оказания им натиск да се откажат от протеста

Превозвачите не се отказват, готвят се да сезират всички институции, включително прокуратурата, заради оказания им натиск да се откажат от протеста.

Превозвачите определиха като обидно твърдението на министър Събев, че исканията им са политически. Пред депутатите от транспортната комисия, които изслушаха министър Николай Събев, Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи заявиха, че никога отношението към тях като бранш не е било толкова обидно и никога срещу тях не е упражнявана репресия заради готвени протестни действия.

Представителите на транспортния бранш заявиха, че не искат оставката на министър Събев, или на министър Гроздан Караджов, а се присъединяват към исканията на работодателските организации, с които заедно на 18 май ще поискат оставката на цялото правителство.

Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи определи като признание съобщените от министъра комплексни проверки на най-големите в бранша фирми, които са и организатори на протестните действия. Той посочи, че в момента се оказвал натиск от служители на МВР и ДАИ хората да не протестират.

Представете си, че най-големите превозвачи в страната са поставени на колене от репресията на държавната машина, какво ще си помисли всеки един друг превозвач, коментира той.

По думите му проверките са срещу конкретни фирми в цялата страна и именно това било доказателство, че министър Събев е разпоредил срещу организаторите на протеста да има тенденциозни мерки.

Милтенова попита защо ден преди протеста се разпореждат подобни мерки, защо не са дошли на проверки в началото на годината.

„Проблемът не е в проверките. Проблемът е в това, че има писмо на изпълнителния директор на Автомобилна администрация, в което се казва на ротационен принцип ще получавате списък с фирмите, които трябва да бъдат проверени, това не означава, че трябва да занижите контрола към останалите“, обяви Милтенова.

Относно исканията им Милтенова коментира пред медиите, че диалог с правителството няма. Ако правителството има по-добри предложения, нека да ни ги представи, но ние нямаме диалог с правителството, каза тя.

Това, което в момента се случва, тази манипулация на обществото – как ще намалим 25 стотинки на българските граждани, ако не ползват фактура, извинявайте, това е скандално. Ние искаме намаление на цената на горивото за всеки български гражданин с 45 стотинки – не с 25, защото когато се намали акцизът и добавката, това ще се получи, добави тя

Подобно неуважение към този бранш ние никога не сме имали, каза Милтенова. Арабаджиев заяви, че ще сезират всички отговорни институции, както и дипломатическите представители в страната заради оказвания им натиск във връзка с протестите.

Източник: bta.bg

снимка Архив

Similar Posts