| | | |

СКАНДАЛ! Дни след като бизнесмен предупреди, че мафиот впрегнал държавата и Кирил Петков срещу него, БАБХ иззе дейността му

Километрични опашки от хладилни камиони с плодове и зеленчуци се образуваха на ГКПП Капитан Андреево, след като работа спря лабораторията на място, осигуряваща фитосанитарен контрол. Дейността е била поета от инспектори на Българската агенция за безопасност на храните, които още снощи поели разтоварването на камионите и пробонабирането. Така на практика държавата иззела част от дейността на фирмата.

Става дума за “ЕВРОЛАБ 2011” на Васил Димитров, който в отворено писмо до медиите съобщи, че е станал жертва на рекет от неназован все още бизнесмен, който посегнал на бизнеса му. Димитров отказал да се поддаде, а в резултат цялата държавната машина се стоварила върху него.

Припомняме подробности за случая на следния линк: https://budilnikbg.com/2022/05/17/ексклузивно-кирил-петков-ползва-хора/

Фирмата работи нормално до полунощ на 20 май. В момента обаче за броени часове на границата с Турция е настанал хаос.

“От 00.00 часа беше спряна работата на моята фирма. Не беше дадена никаква заповед или логично обяснение защо спираме да работим, ами просто БАБХ пое дейността да разтоварва камионите и да ги изследва в централната клинична лаборатория в София”, разказа Васил Димитров.

На място на граничния пункт ги довели лично директорът на БАБХ Христо Даскалов заедно със заместника му д-р Ангел Мавровски.

Договорът за наем е обявен за нищожен, връчена е нотариална покана на бизнесмена да напусне.

“Въз основа на тази нотариална покана няма как да напусна, защото само съдът може да обяви договора ми за нищожен. И им върнах обратно нотариална покана, че няма да напусна, защото в съда може да се реши дали договорът ми е нищожен, или не”, казва Димитров.

Държавата няма нищо общо с клиентите на Васил Димитров, тъй като лабораторията е тази, която има договори с превозвачите за извършването на лабораторния анализ.

Договорът е между него и над 700 турски фирми.

“Сега пробата на моите клиенти се взима от инспекторите и се кара в София, без желанието на моите клиенти. Те искат пробата им да става за 1 час, в момента става за 13 до 15 часа”, описва абсурдната ситуация Васил Димитров.

С времето за транспорт до столицата и обратно отива минимум денонощие. Оказва се, че въпросът ще се превърне и в междудържавен, след като шофьорите на камиони, на които не е обяснено нищо, вече са подали и жалби до съответните институции в Турция.

На този етап няма друга фирма, която да се е наместила на мястото на тази на Васил Димитров и засега нещата са в ръцете на държавната БАБХ. Но подозренията, че това е само мимикрия, а всъщност се готви друга частна фирма да поеме бизнеса, са налице, пише Фрог нюз

снимка Архив

Similar Posts