| | | |

Цялата ДБ ли са с биополярно разстройство и кратка памет

от фейсбук профила на Елисавета Белобрадова

снимка Архив

Нека отново си кажем нещата, които миналата година звучаха така непопулярно, защото господин Румен Радев изглеждаше толкова мъдър и мил и викаше “С вас съм” и младите хора викаха “Браво” и беше голямо въодушевление.

Осем месеца по-късно да припомним, без да казваме “казах ли ви”.

Господин Румен Радев винаги е защитавал руските интереси в България. Ако съумеете да си спомните основните му действия като президент от първия му мандат, ще се уверите, че е така.

Но то това е най-голямата трудност – да помним. Ако не съумяваме да помним – нека си записваме с бележки на гардероба.

Последните две години господин Радев имаше една голяма цел – да управлява чрез поредица от служебни правителства и тази амбиция ще продължава да дестабилизира силно политическата обстановка.

Всичко това нямаше да е чак такъв проблем, ако Румен Радев беше на политическата сцена наравно с всички останали лидери на партии, та да можем да го посочим като равноправен участник в тази надпревара.

Най-силният инструмент на Румен Радев е в неговата привидност. Огромната му амбиция, прикрита зад думите “обединител”, “национална отговорност”.

Облечен в костюм на президент, той се държи като политически лидер.

Тази привидност го спасява от дребнотемието ГЕРБ-БСП-ДПС-КАКВОТОРЕШИТЕ

Той не влиза в устите на хората с оцветяването си. Не се начеват разговори “А вие защо се коалирахте с…”, когато се чуе неговото име. Създава политически проекти и после ги денонсира с плътен, модулиран глас, за да начене нови.

Използва мънички вратички в Конституцията, които служат само за закрепване на положението между два парламента, за да води активни политики и да атакува политически сили.

Превърна президетската власт в партийна сила, денонсирайки духа на Конституцията.
Това е най-големият проблем.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts