| | | |

Есента ще е тежка, зимата – студена и гладна и това правителство, забравило за интересите на народа и грижещо се само за своите интереси, ще бъде наказано

„Инфлацията, която обяви правителството – 14,5% за април, е два пъти повече от средноевропейската. Тоест половината от тази инфлация си е чисто българска и е привнесена от неадекватните действия на властта”.

Това заяви лидерът на партия „Изправи се, България” Мая Манолова в предаването „Събуди се” по Нова тв

„Доходите се обезценяват наполовина, спестяванията наполовина. Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула. Това е чисто кризисен пиар на правителството, който ще им се върне като бумеранг, когато хората усетят реалното въздействие на тези мерки”, заяви още Мая Манолова.

Запитана ще има ли предсрочни избори, тя каза:

“Есента ще е тежка, зимата – студена и гладна и това правителство, забравило за интересите на народа и грижещо се само за своите интереси, ще бъде наказано.”

Манолова очаква цената на парното сериозно да се повиши.

По въпроса с мярката от 25 стотинки за всеки литър гориво, Манолова даде пример с Гърция, където подобна мярка е фокусирана към бедните. „Тук пенсионерите, работещите бедни, хора, които не ползват автомобили, ще спонсорират тези с джиповете. А в Германия например месечният билет за железница е 9 евро. Тук трябва да се съчетае с мярка за хората, които ползват обществения транспорт”, смята Манолова.

По темата „Северна Македония” Мая Манолова заяви, че премиерът се опитва „за пореден път да се скрие” зад гърба на президента.

“Опитът на премиера да се скрие зад гърба на президента по въпроса за Северна Македония не е особено достойна позиция”

Тя призова Кирил Петков да излезе и да заяви публично позицията си по Македония и ако тя съвпадала с националния интерес, то неговият отговор ще е лексен, но опитите “да се мишкува” щели да бъдата наказани от българския народ.

Никой не иска предсрочни избори, но разправиите в управляващата коалиция, където се карат за места в регулаторите и през кого да минават комисионните и посредниците, всички тези интересчийски работи ще взривят коалиция, а все повече недоволни групи хора ще излизат на улицата, коментира Манолова.

снимка Архив

Similar Posts