| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Италианците посрещнаха Кирчо и половинката му Линда, която е по пантофки, къса рокличка и раничка на гърба с Мазерати СНИМКИ

Кирил Петков води съпругата си Линда при папата. Премиершата е част от българската делегация, която пристигна в неделя следобяд на официално посещение в Рим и Ватикана по повод 24 май, пише Телеграф

снимка Телеграф
снимка Телеграф

При кацането министър-председателят бе посрещнат с луксозен италиански автомобил “Мазерати”.

снимка Телеграф

Българската делегация ще бъде приета на аудиенция от главата на Римокатолическата църква и ще се поклони пред светите за българите места в Рим.

На 23 май сутринта премиерът Петков ще присъства на Божествена света литургия в базиликата „Сан Клементе“, където е погребан славянският първоучител Константин Философ. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит – Антоний. След това министър-председателят Кирил Петков ще се поклони пред мощите на Св. Кирил.

По-късно същия ден по традиция Негово Светейшество ще посрещне българската делегация в Апостолическия дворец. След аудиенцията министър- председателят Кирил Петков ще проведе среща с държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин. В базиликата „Свети Петър“ премиерът Петков ще поднесе венец на олтара на Св. папа Йоан Павел Втори.

По време на посещението си в Италианската република министър- председателят Кирил Петков ще проведе среща с италианския си колега Марио Драги. Двамата правителствени ръководители ще обсъдят двустранни въпроси и актуални теми от европейския дневен ред.

снимка Телеграф

След традиционното посещение в базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги, премиерът ще се срещне с делегацията от Република Северна Македония, водена от министър- председателя Димитър Ковачевски.

В Рим министър-председателят Кирил Петков ще поднесе венец на бюст-паметника на знаменития български хайдутин и революционер Капитан Петко войвода.

Similar Posts