| | | |

Жесток скандал разтресе сглобката! ГЕРБ алармира: 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на мними фирми, спонсори на ПП. Това е международен скандал!

Kлючово важно e да се удължи животът на въглищните централи.

Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев, коментирайки скандала покрай Плана за възстановяване и устойчивост.

“За съжаление, не виждаме такова нещо. Очертава се погром. Затова правителството и министърът на енергетиката трябва по най-бързия начин да определят визия за удължаването на комплекса.

За съжаление, не виждаме такова желание и мисъл в тази посока. Което пречи на подписването на колективно споразумение”, каза още той.

По думите на колежката му Теменужка Петкова не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи.

“А те са гарант за енергийната ефективност на страната”, отбеляза тя и подчерта, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната”.

Петкова призова правителството да предприеме бързи действия и да направи всичко необходимо, така че животът на въглищните централи да бъде удължен.

Делян Добрев пък заяви, че 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога са дошли, как са участвали на търг и защо са били избрани.

“Това не е скандал, това е международен скандал! Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос”, каза още Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts