| | | |

Прокуратурата с последни новини за зловещия гробар и труповете край Банкя

„От вчера има привлечено лице като обвиняем за измама. Сигналът е подаден от граждани и незабавно са били предприети действия от страна на МВР в района“

След експертиза е установена самоличността на един от седмината незаконно погребани до село Клисура, каза говорителят на районната прокуратура в София Десислава Петрова. До момента са идентифицирани останките на три жени и четирима мъже.

„При първоначалния оглед в плитък гроб са намерени тленните останки на три лица, а под тях останките на още четири лица.

Аутопсиите им са извършени, установена е самоличността на едно лице и са разпитани негови роднини.

За въпросното починало лице няма данни за насилствена смърт. Няма данни за насилствена смърт и при другите открити тленни останки.

Разследващите вече са разговаряли с роднините на установения починал. Те били платили 1000 лева за кремация. Месец след това получили и урната.

Задържаният по случая с погребаните хора мъж – на 50 години, не признава вината си, утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест.

По-рано днес стана известно, че в землището на гробището на с. Клисура до Банкя преди дни са намерени човешки останки. Те били открити до съществуващи гробове.

Стойно Цветков от СДВР обясни, че при огледите е установен плитък гроб с три тела, а под тях още четири.

Прокуратурата вече обвини задържания мъж за измама, свързана с кремация. Смята се, че между 9 и 10 януари Георги Е. заблудил наследнците на възрастен мъж, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена.

Разследващите не изключват възможността да има тленни останки и на други погребани по този начин. В задържания микробус полицията е намерила три празни ковчега.

Задържаният е осъждан за друго престъпление.

Разследващите уточниха, че вече няколко души са се свързали с тях, за да съобщят, че са ползвали услугите на мъжа и фирмата му за траурни услуги.

Similar Posts