| | | | |

Вдовицата на подп. Терзиев: Целият команден състав на ВВС се храни от неговата смърт

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев, който загина с МиГ-29 в Черно море на 9 юни 2021 г. заклейми нощния полет със стрелба по движеща се мишена, осъществен в малките часове във вторник, обявен от командването на Военновъздушните сили в памет на покойния орел.

Димитрина Попова написа във фейсбук профила си по повод решението на ген. Николай Русев, командир на авиобаза “Граф Игнатиево” подп. Терзиев да бъде почетен с нощна мисия в рамките на националното учение край Шабла, че това е, меко казано, “малко странна почит “за Терзо”…

Ето какво коментира още опечалената Попова:

“След два дни е една година… Правя некролозите за този тежък помен, сега в 22,30 ч. намирам време и неволно попадам на това…

И единственото, което си мисля, е, че записите от тези полети ведно със записите от КП са така необходимото сравнение на следствието за протичането на такава стрелба – методика, височина, скорост, време. И нальотът на изпълнителите едва ли е повече от миналата година, за да е основна причина за инцидента

Респект към пилотите! Но и лек срам за прикриване на истината. Малко странна почит “за Терзо”…

И иронично подсмиване за ръководството на ВВС и Министерството на отбраната – това изпълнение не може да заличи и оневини миналогодишното. Нито един наказан!

ТЕРЗО, ТЕРЗО…, дано си смирен, че целия състав на ВВС – команден, летателен, технически, логистичен, помощен и т.н. се изхранва върху твоят отнет живот. Някой ми каза да се съобразявам, все пак там в 28000 работят 600 човека”.

Днес в Тюленово се откри плоча, посветена на загиналия край Шабла военен пилот. Инициативата е на колеги и приятели.

Мемориалът е изработен с помощта и на местни майстори със средства, събрани от колеги и приятели на на трагично загиналия пилот.

На церемонията по откриването на паметната плоча на площада в село Тюленово присъстваха и представители на командванията на ВМС и ВВС на България. Там е и семейството на Терзо.

снимка Фейсбук

Similar Posts