| | | |

Хиляди полицаи и надзиратели на протест в столицата, искат достойно заплащане НА ЖИВО

Към редиците им се присъединиха колеги от цялата страна, включително от Бургас

Хиляди полицаи и надзиратели са на протест в този момент в София. Шествието започна пред сградата на Министерството на правосъдието, а участниците в него настояват за справедливо заплащане.

Протестиращите започнаха своя марш от сградата на Министерството на правосъдието, преминаха през тази Министерството на вътрешните работи и около 13:40 ч. стигнаха до крайната си дестинация – Народното събрание. Сред тях са и редица бургаски полицаи и надзиратели.

Те настояват заплатите им да бъдат увеличени с най-малко 25% – искане, пред което те самите казват, че няма да отстъпят. Макар в столицата от сутринта да не е спирало да вали, метеорологичните условия не се оказаха пречка пред протестиращите, които носят плакати с лозунги „Искаме увеличение, а не подаяние“, „Продължаваме протеста за достойно заплащане“ и други подобни, настояващи за реформа в системата.

” Управляващите трябва да проявят необходимия разум и в условията на политическа криза да направят всичко необходимо да приемат така важната актуализация на бюджета, с която да изпълнят не само исканията на ССЗБ и СФСМВР, но и на други професионални обществени групи, предвид нарастващата инфлация”, каза Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите на затворите в България. Той подчерта, че една от основните причини за днешния протест е, че досега правителството дори не е опитало да преговаря с полицаите и надзирателите за исканията им.

Similar Posts