| | | |

Трябва да се върнем една година назад и да видим, че 2021-а беше годината на голяма лъжа за България. Отровното жито, сято 2021 година, го жънем сега

Трябва да се върнем една година назад и да видим, че 2021-а беше годината на голяма лъжа за България. И ето го резултатът от голямата лъжа. Тогава казах, че тази лъжа ще завърши с такава дивотия политическа.

Това каза главният редактор на в. “Труд” Петьо Блъсков в интервю за “България от еър”.

Защо тогава никой не говореше за лъжата. Защо не говореше за решението на Конституционния съд за този човек, канадец, попита той.

Отровното жито, сято 2021 година, го жънем сега, посочи Блъсков.

В протеста няма политическа игра, няма политическа мисъл, няма нищо, така се държи и правителството. Не става само маркетинг политика, добави той.

Защо една година нямаше план за възстановяване – за да си напишат техните точки в него, подчерта Блъсков.

Миналата година нямаше мислене за политика, имаше настояване – първи избори, втори избори, трети избори, напомни той.

Ако ние сме държава, която държи на своя национален суверенитет, трябва да спрем да приемаме послания от френски, марсиански и не знам какви посланици, коментира Блъсков темата за Северна Македония. Очевидно някъде във високите слоеве на европейската политика се договарят на наш гръб, предупреди той.

От самото начало изпълняват поръчки – първо беше за специализираното правосъдие, после за Северна Македония, коментира Блъсков.

Има нещо нормативно, което беше допуснато днес да се прегази. Министрите могат да взимат по всяко време думата в парламента, но не по парламентарни дела, посочи той. Това е недопустимо по конституция, подчерта Блъсков.

Не виждам кое наричаме политическа криза, движи се нормален политически процес – една политическа сила решава да прекрати участието си в едно управление, което счита за неправилно, коментира главният редактор на “Труд”.

Политически жалко е началник на кабинета на премиера да се изказва. Да говори като премиер министър, това е жалко за държавата, каза още Блъсков.

Първо трябва да бъде възстановена справедливостта на изборите. Трябва да бъде възстановено правото на избор как да се гласува. Това право ще бъде възстановено, когато бъде върната хартиената бюлетина, изтъкна главният редактор на “Труд”.

На нас ни бяха натресени тия машини с каква ли не мистификация, с какви ли не шашми. Социолозите трябваше да се възмутят малко от тая работа – 10% разлика в полза на ГЕРБ-СДС и изведнъж – обратното, напомни Блъсков.

Технически има, но политически – едва ли, прогнозира Блъсков в отговор на въпрос дали ще продължи да съществува настоящият парламент.

Не мога да разбера защо се повтаря с ужас това – ах, нови предсрочни избори. Да има нормално гласуване, да не ходи Рашков да арестува баби и дядовци и после съдът да казва, че е било незаконно. Да имаме нормални избори и тогава – каквото покаже тъмната стаичка, призова Петьо Блъсков.

Източник: Труд

снимка Труд

Similar Posts