| | | |

Радостин Василев: Виктория Василева да мине полиграф, виждал съм я в апартамент с Кирил Петков

Отцепниците от ИТН трудно ще подкрепят нов кабинет в рамките на това народно събрание, заяви неформалният им лидер Радостин Василев, министър на спорта в оставка. “Има негативно отношение”, призна той пред bTV.

Той покани Виктория Василева на полиграф. Защото тя отрича да се е виждала с премиера Кирил Петков в апартамента му.

“Ние сме наясно, че шестимата, които напуснаха ИТН не могат да осигурят мнозинство. Ще гласуват за хубавите неща, в останалите – против”, допълни той.

Не изключи гражданското движение, което прави, да влезе в общи листи с ПП, но трябва да има общо решение.

Той е песимист за създаването на ново правителство. И призова ПП да не влиза в съглашение със Слави Трифонов, който ги постави на колене.

За нов кабинет са нужни свръх компромиси. Най-голям компромис трябва да направят “Продължаваме промяната”.

Независимите депутати обсъдили управленската и законодателна програма с БСП по време на преговорите за съставяне на правителство с третия мандат. До края на деня независимите ще формират отношението си по направените корекции на програмите.

Радостин Василев е на мнение, че ако другата седмица няма развитие за съставяне на правителство от преговорите, е по-удачно да се отиде на избори. Затова Василев се надява БСП да не задържа прекалено много третия мандат.

Той е песимист по отношение на подкрепа на независимите народни представители, ако ИТН участват в ново правителство.

Сега да подкрепим нещо изкуствено създадено да прекара държавата през трудности, които могат да бъдат преодолени при едни избори, е много голям компромис, подчерта спортният министър в оставка.

Според него ПП трябва да отидат на избори, защото са с висок тренд и щели да ги спечелят.

Радостин Василев ще се включи в следващите евентуални предсрочни избори с гражданско сдружение, което независимите обмислят да създадат. С ПП вече се говори и за подкрепа на следващите избори – с Кирил Петков и Асен Василев, уточни той.

снимка Архив

Similar Posts