| | | |

В мрежите се появи информация, че Кирил Петков наредил на Лена да организира протест с деца и да има кръв за драматичност

МВР на крак в цялата страна заради призиви за ескалация на напрежението на предстоящи протести. По заявка те са 11 за 21 и 22 юни. Големият сблъсък на агитки обаче ще е днес на жълтите павета.

Целта е незабавното установяване на лица, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна

Заради постъпила оперативна информация и публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести, в МВР е разпоредена проверка.

Целта е незабавното установяване на лица, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна, информират от ведомството.

МВР съобщи, че зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения, пише в съобщение до медиите.

Протести „за“ и „против“ политиката на кабинета са планирани по повод дебатите и гласуването от парламента на поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков.

Днес пред парламента се организира и митинг на партия „Възраждане“ с искане за оставка на правителството и за свикването на предсрочни парламентарни избори.

В мрежите се появи информация, че Кирил Петков наредил на Лена да организира протест с деца и да има кръв за драматичност. Симпатизанти на правителството получили съобщения да отидат на митинга с децата, се твърди в дописката, която МВР обяви за фалшива.

Докато във вторник депутатите дебатират по вота на недоверие към кабинета “Петков”, отвън ще има два протеста – на хората зад кабинета и контра, като във фейсбук за първия се споделят съобщения и от БСП, а за втория – и от хора на ГЕРБ.

Още в петък от “Възраждане” се заканиха да си “върнат” за замерянето със стотинки и обидните подвиквания.

От МВР казаха, че лесно установяват хората по айпи адресите, от които се управляват профилите.

Всяка вечер да сме на улицата, призоваха министри, депутати от все още управляващата коалиция и техни поддръжници още миналия четвъртък при свалянето на Никола Минчев. Самият доскорошен председател на НС говори снощи пред президентството – появи се на “Марш за европейска България”, организиран от “Правосъдие за всеки”. Наследилият го на поста зам.-шеф на НС Мирослав Иванов също взе микрофона и си спомни как активно протестирал срещу главния прокурор.

снимка Фейсбук

Източник: Филтър

Similar Posts