| | |

Майка написа писмо до ген. Мутафчийски и разплака мрежата СНИМКА

Прочувствено писмо на една майка до ген. Венцислав Мутафчийски накара мрежата да настръхне. Снимката бе публикувана в официалната страница на ВМА във Фейсбук.

“Пациентите имат нужда не само от медикаменти, но и от топла дума, кураж и усмивка, с които да се изправят срещу своите страхове и колебания. Много топлина, кураж и сила струи от посланията на нашите пациенти, които получаваме при изписването им. Усмивката – това ни стига!”, пишат от болницата.

Публикуваме целия текст на писмото без редакторска намеса:

“Уважаеми генерал Мутафчийски,

Майка съм на социално неравностоен 46-годишен син. Бях е Ендоскопската клиника по верената Ви болница, два пъти. Докторът, който пое и изведе сина ми Николай е Даниел Стефанов. Обгрижване, внимание, консултиране до най-малки детайли, търпение към моето неспокойствие… Денонощно бдение, не само от д-р Стефанов, но и от д-р Пенчев, д-р Шаламанов и всички останали…

Казва се: “Те работят като добре смазан механизъм”. Не! Те са живо туптящо сърце, човеколюбиви, съпричастни – от най-ниския, до най-високия пост. Старшата сестра, всички медиицнски сестри и санитари – прецизни, хубави, интелигентни жени.

Генерал Мутафчийски, Вие сте щастлив човек, че имате такъв тил.

Няма какво повече да говоря, синът ми Николай го каза: Не искам да си тръгвам от болницата, искам при д-р Стефанов.

С уважение: майката на Николай”

“Благодарим Ви за вярата! Заедно сме силни!”, допълват от ВМА.

Similar Posts