| | | |

“Възраждане” скочиха на Христо Иванов: Извършил е държавна измяна ВИДЕО

“Вчера ние не влязохме в зала, защото казахме ясно, че темата за председател на Народното събрание, трябва да бъде следващата седмица. Днес от управляващите за пореден път се опитаха да наложат тази точка в дневния ред. Ние им казахме, че имаме принципна позиция и тя не се е променила.

Има нещо, което ни шокира и може би сме първите, които ще я съобщят – нещо, което ще покаже прегръдката между ДБ и ДПС, но показва добрите стари връзки между ДБ и ДПС“, каза Костадин Костадинов.

Цончо Ганев заяви, че темата за Северна Македония, е поискано да влезе още днес в пленарна зала, а решението да бъде гласувано до обед.

“За да е пълна подигравката, в съзвучие с това, което искат ДБ, ДПС ги подкрепи и казаха, че комисията трябва да се свика следобед и точката утре да бъде вкарана като извънредна в дневния ред. Това иззема функциите на изпълнителната власт. Коалицията е евроатлантическа в този парламент.

Това се потвърди днес с пълна сила. Доказателствата са на лице. Първо – има решение на 44-ото Народно събрание, което ясно и точно очертава всички изискуеми действия. Точка по този въпрос. Второ – този парламент, както всички виждате, е силно фрагментиран“, продължи Ганев.

Той заяви, че от неговата партия, са твърдо против наречената от тях евроатлантическа коалиция. Освен това стана ясно, по думите му, че Христо Иванов е звънял на френския посланик, за да се разреши въпросът с гласуването на френското предложение.

“За нас това е държавна измяна. Никой няма право, дори и министър или председател на партия, без мандат, да води разговори. Това се нарича държавна измяна. Председателят на една партия, участваща в управлението, си е позволил дейност, която лично аз смятам, че е държавна измяна“, допълни Костадинов.

“Настояваме час по-скоро за разпускането на този парламент. Това не е парламент, а сбирщина“, отсече той.

Костадинов заяви, че ако партията му получи третия проучвателен мандат от Румен Радев, то той веднага ще бъде върнат.

Цончо Ганев отново взе думата и каза, че следобед все пак ще има заседание на външната комисия и всички останали партии, без “Възраждане”, ще се опитат да вземат решение на нея и утре точката за Македония ще бъде включена като извънредна в дневния ред.

Христо Иванов е поискал съгласуване кога да се проведе комисия и дали ако тя се проведе днес, няма да забавим решението, завърши Ганев.

Similar Posts