| | | |

“Възраждане” иска от Румен Радев да наложи вето ВИДЕО

“Възраждане” ще изпрати писмо до президента Румен Радев с молба да наложи вето на текст от Закона за бюджета на НЗОК, след като вчера комисията по финанси в парламента реши, че няма да има допълнителни 14 млн. лв. за фонда за лечение на деца.

Предложението за допълнителните средства е на “Възраждане” и бе прието при разглеждането на бюджета на касата.

Вчера на заседанието на бюджетната комисия обаче е взето решение, че тези пари няма да се дават сега, защото във фонда в момента има достатъчно средства – близо 30 млн. лв., а освен това от касата обяснили и, че няма направени откази за лечение на деца заради недостиг на средства, с какъвто мотив “Възраждане” поискаха допълнителните пари.

Преди 2 дни беше приет бюджетът на НЗОК. По наше предложение бяха приети допълнителни 14 млн. лв. за лечение на деца. От миналата година няма входиран отчет стигали ли са парите, но за 2020 г. има повече от 20 отказа и се е стигнало до там, че е имало изтеглени молби, защото децата са починали, коментира днес Цончо Ганев от “Възраждане”.

Това е срамно. Всеки знае акциите за събиране на капачки, даже в нашата стая събираме, каза Ганев. Той подчерта, че вчера е решено тези пари да не се дават и дори допусна, че 12 млн. лв от тях са отишли за музеите.

Още днес “Възраждане” ще изпрати писмо до президента Румен Радев, който да наложи вето само на този текст от бюджета в случай, че се приеме сумата да не бъде превеждана на касата, обясниха от партията.

Similar Posts