| | | |

Крум Зарков: ГЕРБ, ДПС и БСП не ми харесва като комбинация

ГЕРБ, ДПС и БСП не ми харесва като комбинация – така социалистът, спрял връщането на хартиената бюлетина да влезе в дневния ред на депутатите, обяснява вота си

Недействителните бюлетини, белязването с нокът на бюлетината, за да се направи невалидна, чувалите, зала “Арена Армеец”, задрасканите протоколи – това е, срещу което от БСП сме се борили 5 години и затова гласувах така, както през цялото това време.

Така депутатът от червената парламентарна група Крум Зарков обясни в предаването “Лице в лице” защо е блокирал с гласа си вкарването в пленарната зала на промените в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина. Той единствен от левите депутати бе против, докато партията му настоява за поправката, същото предложение имат и от ГЕРБ.

Избирателите на БСП не са по-малко умни от тези на всяка друга партия, отговори той на въпрос не са ли наистина притеснени хората, гласуващи за соцпартията, от устройствата за гласуване.

Това не е добра практика да се връщат хартиените бюлетини в края на един мандат, каза в студиото Крум Зарков. И обясни, че спадът на избирателната активност е почти идентичен с предходните избори.

Зарков отбеляза, че причината за електоралния срив на левицата не е в машинното гласуване. „Имаше хора, които действително изразяваха притеснения, които действително бяха при по-възрастните. Когато нашите симпатизанти отиваха към тях с таблетите, не съм видял някой, който не е могъл да се справи. Ако избирателите виждат, че играем за победа и виждат, че партията върви нагоре, няма жива сила, която да ги спре да отидат до урните“, уверен е депутатът.

Крум Зарков заяви, че не иска избори, но волята не е това, което решава реалността. “Не мога да гадая дали ПП ще се откажат Кирил Петков да е кандидатът им за премиер”.

“Не си спомням за партия в България, която да е излязла от управление по-силна, отколкото е влязла. В това правителство с тези министри и тази парламентарна подкрепа и коалиция БСП има неща, с които може да се гордее и каже на избирателите си. Това е най-вече социалната ни политика. Пробивът, който имаше за пенсиите, данъчните облекчения, които постигнахме. Очевидно, че коалицията с десни партии вътре, е сложна”, обясни той.

По думите му БСП не са били информирани за решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Зарков допълни, че е било ясно, че в тази коалиция са се събрали партии с много различни виждания, включително отношението към Русия.

снимка Архив

Similar Posts