| | | | |

Българската Конституция не е предвидила никакво действие при положение, че се окаже, че премиерът не е много добре. Нямаме институционален механизъм, ако се окаже, че премиерът ни е луд

от фейсбук профила на Калина Андролова

снимка Архив

Любен Дилов: “Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че ИТН се оттеглят, казал е: “Свалят ме! Искам утре да изгоним 70 руски дипломати.”

Тези две ноти не са на ръба на закона, те са отвъд закона със сигурност. Проследихте ли колко време му беше нужно на ЕС да ни подкрепи. Два дни не знаеха какво става.

Президентът е на среща на НАТО, гръмват медиите, всички се обръщат към Радев с въпроса какво става и той отговаря с “не знам”.

Съчувствам му на Радев в този момент. В някаква степен има историческа справедливост, защото част от този хаос той го забърка, той му е архитект.

Единственият човек, който е знаел какво се случва по въпроса с дипломатите, е Лена.

Първоначално списъкът е бил от 71 човека, но службите са информирали, че 71-вият от година и половина вече не е в България.

Ако не беше ужасяващо, щеше да е изключително смешно. Но спираме да се подиграваме на тези хора. Каквото и да кажем е малко. Наистина хаосът е тотален. Забъркаха го във всяка една сфера.

Българската Конституция не е предвидила никакво действие при положение, че се окаже, че премиерът е девиантен, че не е много добре. Ние не знаем какво да правим, нямаме институционален механизъм, ако се окаже, че премиерът ни е луд, да го сменим.

Да, сваляме правителството, но той продължава да е премиер …”

Similar Posts