| | | |

Нови РАЗКРИТИЯ: Лена Бориславова и Никола Минчев – съставители на фалшивите ДОКУМЕНТИ за Кирил Петков. Подробности!

Освен адвокат Лена Бориславова, като съставител на документ от фалшифицирания набор излиза не друг, а нейния колега и бъдещ съпартиец и съратник по политическа кариера в партия “Продължаваме Промяната” – Никола Минчев.

Според метаданните Минчев е изготвил един от най-фрапантните по своята видимост фалшиви файлове – Декларацията на Председателя Атанас Русев за истиността на заявените за вписване обстоятелства.

Това е документ, който ангажира Председателя на сдружението с отговорност по Наказателния кодекс, ако бъдат представени неверни данни пред Агенцията по вписванията.

Метаданните на фалшифицираните файлове, с които Кирил Петков е заобиколил изискванията на Закона за администрацията за да се изчисти от конфликт на интереси и да “излезе” нелигитимно от сдружение “Да запазим Корал”, разкриват точния начин, по който са съставени.

Тази информация е уникална и не може да бъда подменена, защото има уникални кодове за индентификация и по същността си представлява най-падежното доказателство за технологията на документната измама.

Именно чрез метаданните разследването разкрива съставители на файловете, момента на съставянето и конкретния скенер, на който са направени и сглобени неистинските документи.

Фалшива Декларация за истинност от Председателя Русев с подправен негов подпис, но съставена с автор Никола Минчев

Тази Декларация, която беше показана и в първата част на разследването ни, е сглобена с насложен сканиран подпис на Атанас Русев.

Самият подпис при увеличение си личи как в отрязан буквално в долната си част, защото квадратчето, с което е бил копиран е било десетки от милиметъра по-малко.

Метаданните са неопровержими и показват точното време, а то е именно 1.41 ч. в ранната сутрин на 13.05.2021 г. – ден след като Кирил Петков вече е встъпил като Министър на икономиката в първото служебно правителство на Румен Радев. По същото време са съставени и голяма част от набора на останалите фалшифицирани документи от поредицата.

По същото време са изработени и други документи от поредицата, които в метаданните си ясно показват времето на съставянето им. В документ, който е Списък на всички членове на Сдружението към дата 19.04.2021 г. излиза съвсем директно автор Лена Бориславова

Списък с членове с автор по метаданни Лена Бориславова

Как се полагат фалшивите сканирани подписи

След дадените указания от Агенцията по вписванията за отсраняване на нередностите (№ 0210513015554/14.05.2021 г., 08:40 сутринта), Лена Бориславова лично внася нужните, НО ПОДПРАВЕНИ-ФАЛШИВИ документи, с електронния си подпис.

Част от документите са изпечатани на принтер, след което върху тях са фалшифицирани нужните подписи с химикал, след това са сглобени като PDF, които тя е подала с електронния си подпис в Агенцията по вписванията.

Но в един от документите, “Документи в изпълнение на указанията – протокол УС за свикване на ОС” Лена Бориславова прави грешката лично да сложи фалшифицираните картинки с подписи на Атанас Русев, съответно в 11:32:43 АМ на 14.05.2021 и на Кирил Петков в 11:34:50 АМ.

Която редакция е запечатана като таг с името на Лена Бориславова – компютъра “lena.borislavova” (вероятно лаптоп) и часа на промяна, в оригиналните документи в Агенцията по вписванията и видима само там!, без възможност за редакция.

Ясно се вижда, че останалите подписи в този документ са направени с еднакъв химикал и с еднакъв почерк, и всички до един са фалшиви! Самият документ е пълен с граматически грешки и очевидно е бил сглобен в бързината.

Слагането на подписите с останалите маркери на Лена Бориславова и точното време на полагането им

Подобни редакции може да се забележат и в друг документ от предишния ден 13.05.2024 г., Протокол с подписите на Атанас Русев и Мартин Драгулев, където Лена Бориславова, този път от компютъра “Lena-PC” е заличила личните данни в предишен документ с фалшиви подписи.

Там си личат ясно и всичките маркери, които тя е оставила при “сглобката” на фалшивия документ.

Председателят на сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев написа във Фейсбук кратки коментари по повод скандала с измамата на Лена Бориславова и Кирил Петков, разкрита от сайта “Биволъ”.

Преди три години Петков и Бориславова фалшифицират подписи и документи на сдружението, за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации. С измамата Петков слага и свое подставено лице в управата на “Да запазим Корал”, а Лена Бориславова внася фалшиви документи с фалшиво пълномощно в Агенцията по вписванията.

Ето какво написа Атанас Русев, председател на “Да запазим Корал”:

“Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението!

Лично “иконата” на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички фалшиви документи в Агенцията по вписванията с електронния си подпис. Ред извършени престъпления според Наказателния кодекс.

Ако живеем в нормална държава отдавна щяха да са в затвора, както предвижда закона.”

В коментарите си Атанас Русев добавя, че още преди повече от година е сезирал МВР, ДАНС, прокуратурата, но по внесените сигнали все още няма развитие и резултат.

Източник: Биволъ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts