| | | | |

Вечно хленчещият зам. министър скочи на Слави Трифонов

Заместник-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов, който е член на “Продължаваме промяната”, написа във фейсбук остра позиция, за да отговори на вчерашната атака на лидера на “Има такъв народ” срещу премиера и финансовия министър в оставка Кирил Петков и Асен Василев, в която им пожела да се “задавят с власт”.

Христанов се възмущава, че Петков и Василев звънели на всички депутати от “Има такъв народ” с цел да ги убедят да гласуват за новото предложение за правителство в 47-ото Народно събрание с министър-председател Асен Василев.

“Питам се, дали не научавате само това, което близките вам благоволят да Ви кажат? Възможно ли е Вашето мнение да се формира от една шепа хора, чиито поведенчески мотиви никой не разбира? Кое Ви кара да съдите като първа, последна и единствена инстанция, и да поставяте интересите на цялата държава на картата на издадена от Вас присъда? #КОЙ Ви каза, че сте прав”, задава реторични въпроси Христанов.

Той изтъква, че “докато всички се борим да намерим решение на създадената от Вас криза, Вие си позволявате от прекомерната за един политически лидер дистанция да обяснявате кой ламти за власт”.

Ето и цялата публикация на зам.-министъра Иван Христанов:

Г-н Трифонов,

На няколкостотин километра от северната ни граница се води война. Там един самозабравил се агресор избива цивилни и военни наред, докато неговата посланичка тук решава кой определя времетраенето на мандата на българския премиер.

Без да има време да се възстанови от последствията на Ковид-19, Европа беше тласната от Кремъл в нова криза.

В България 30 милиарда лева зависят от навременното приемане на 30 закона.


Борбата с мафията и нейните парламентарни покровители става все по-ожесточена, за което ще Ви напомня пак след няколко дни. Хора от плът и кръв, нормални български граждани, са под постоянен тормоз, защото заради Вас правителството, което дръзна да поведе битка с тази мафия, в момента е с несигурен хоризонт. Да, г-н Трифонов, заради Вас.

Гласува се бюджет на ДПС, взривен в разходната част, малко след като си внушихте, че нашето правителство не води добра фискална политика. Добре, че е министър Василев, та макар и трудно, все пак да е изпълним.

Инсталираните през последното десетилетие калинки в държавната администрация саботират всички усилия на правителството да работи. Ако благоволите, ще Ви разкажа подробности, които ще Ви изненадат.

На този фон държавата с ново управление постига чудеса. Един бегъл поглед ще Ви затвърди това, стига да искате да прогледнете.

И за капак…

Питам се, дали не научавате само това, което близките вам благоволят да Ви кажат? Възможно ли е Вашето мнение да се формира от една шепа хора, чиито поведенчески мотиви никой не разбира?

Кое Ви кара да съдите като първа, последна и единствена инстанция, и да поставяте интересите на цялата държава на картата на издадена от Вас присъда? #КОЙ Ви каза, че сте прав?

Докато всички се борим да намерим решение на създадената от Вас криза, Вие си позволявате от прекомерната за един политически лидер дистанция да обяснявате кой ламти за власт.

Семейството? За нас, г-н Трифонов, семейството е България. В буквалния и преносния смисъл. Цената? Плащаме я всички, всеки ден.

И последно, г-н Трифонов, Капъкуле е в Турция. Тук е Капитан Андреево.

Similar Posts