| | | |

Гунчева шикалкави, не казва дали ще подкрепи ПП за нов кабинет

Преговарящите за нов кабинет вече са потърсили за подкрепа независимата депутатка Елена Гунчева, която миналата седмица напусна “Възраждане”.

Това съобщи в интервю по БНР самата т, но напомни, че още е в болнични и не знае дали ще може да присъства в пленарната зала.

Тя не каза категорично дали ще подкрепи правителство с премиер Асен Василев, или няма да даде гласа си за него. Но определи като “катастрофално” управлението на първия кабинет на “Продължаваме промяната”.

“Нека видя какъв състав и структура на Министерски съвет ще предложат. Както знаете, аз съм в болнични… Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството”, коментира Гунчева.

“Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно. Може след това да влезем в една спирала от избори, може ГЕРБ да се върнат на власт. Не знам доколко “Продължаваме промяната” изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление, което поне според мен беше катастрофално”, каза тя.

И допълни, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на вота ще зависи от състоянието ѝ, тъй като в момента има трудности с придвижването.

Изгонването на руските дипломати и техните семейства Гунчева определи като срамна постъпка.

“Това беше катастрофална грешка – и в дипломацията, и във външната политика, която ще окаже дългосрочен ефект върху двустранните ни отношения, както и върху чисто икономически последици за България. Мисля, че цялата истина за това кой е допуснал и как се е случило това, трябва да бъде разкрита.”, е нейната позиция.

В профила си във Фейсбук Гунчева коментира ситуацията в страната, като също не дава конкретика какво ще бъде решението й.

“Гласуваме за някой, защото мразим друг. Гласуваме за този, за да не дойде онзи. Гласуваме за по-малкото зло, без да осъзнаваме, че малкото зло винаги пораства”, пише тя, като подчертава, че не се поддава нито на обиди, нито на похвали.

“Трябва да се прави това, което е най-добре за държавата и народа. А лай на кучета винаги ще има….”, пише още депутатката.

Гунчева нарече фалшива новина пост във Фейсбук, призоваващ за протест тази вечер с настояване депутатът да бъде избран за лидер на партия “Възраждане”.

“Това го приемам за откровена подигравка и фалшива новина, която е абсурдна от моя гледна точка. Не знам кой си е направил такава нелепа шега с мен, с партията. Смятам, че е достатъчно ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам абсолютно никакви желания да заема какъвто и да било пост в нея. “Възраждане” си имат лидер, да им е жив и здрав. Нямам никакво намерение да го сменям или въобще да взема някакво отношение по лидерството в тази партия”, отрече бившата депутатка от “Възраждане”.

Самият лидер на партията пък изказа съмнения дали тя не е мотивирана да напусне, за да подкрепи ПП във втория опит, както възнамеряват да направят останалите шестима незавиисими, отцепили се от ИТН./Dir.bg

снимка Архив

Similar Posts