| | | |

Страшен скандал в НС! Денков: Неуважаеми г-да депутати, лъжете и говорите простащини

Уважаеми и неуважаеми господа народни представители

Неуважаеми г-да депутати, лъжете и говорите простащини. Уважаеми господа енергетици и миньори. Днес разговорът беше политизиран и изпълнен с много неистини и лъжи.

Това заяви от трибуната на парламента премиерът акад. Николай Денков по време на дебатите за гласуването на проект на решение за одобряване на Споразумение между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, което беше сключено вчера.

“Този разговор беше изпълнен с простащини и това е причината да се обърна по този начин към някои от вас. Не може по толкова важна тема да се говорят такива глупости и откровенни лъжи.

Искането за споразумение беше поискано от самите протестиращи. Тези, които сега се изквават срещу това споразумение, се изказват срещу исканията на протестиращите.

Трябваше да внесем плановете до този срок, за да можем да преговаряме с Европейската комисия”, разясни Денков.

“Другата лъжа е, че съм бил казал, че трябва да изпълняваме всичко, което казва ЕК. Това го казват хората в тази зала, които искат да напуснем Европейския съюз и преследват своите политически интереси.

Европейските регламенти са закони и това е причината да ги изпълняваме.

Тези хора искат да излезем от ЕС, но за тяхно съжаление огромна част от българското общество е проевропейско и техните мечти няма да се осъществят.

Тези хора не работят за интересите на хората и на България”, завърши министър-председателят.

По време на цялото изказване на премиера депутатите от “Възраждане” не спряха да тропат по банките си и да скандират “оставка”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts