| | | | |

Когато си напазаруван или ти самият пазаруваш, предаваш доверието на хората, унищожаваш вярата им в доброто и морала. Неблагодарен си към тях

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

снимка Архив

Срещала съм много неблагодарници през живота си. Даже сега имам лична драма с един малък неблагодарник, който обещава да се превърне в голям неблагодарник, понеже му помогнах да си повярва.

Най-противни са ми партийните неблагодарници. Които забравят откъде са тръгнали, кого са яхнали като ракета-носител, заради кого са извървели пътя от калните улици до жълтите павета, на кого дължат временното си пребиваване във властта.

И това не е най-неприятното. Противното е да си неблагодарник към тези, които са ти повярвали и са те издигнали на раменете си, за да докоснеш звездите на политическия небосклон.

Когато си напазаруван или ти самият пазаруваш, предаваш доверието на хората, унищожаваш вярата им в доброто и морала. Неблагодарен си към тях. Бил си се излъгал, извиняваш се и отиваш пак да съгрешиш, за да дойде ред отново да им се извиниш. А трябва да молиш за прошка и да замълчиш, да помълчиш, да се скриеш, а не да грабваш мегафона на “борбата срещу мафията”, на която се зъбиш, обслужвайки я.

Неблагодарниците са обречени. Защото неблагодарността ражда неблагодарност. И всеки неблагодарник си намира своя неблагодарник.

Similar Posts