| | | |

Допуснахме водевилност, инфантилност в проявите на хора от Министерски съвет. През тези месеци има и едно огромно харчене

През тези месеци има и едно огромно харчене без особен икономически и социален смисъл, смята деканът на Юридическия факултет в СУ Даниел Вълчев

“Ако сега се състави кабинет, нещо, което не изключвам, ще бъде за сметка на хора, напуснали парламентарната група, с чиято бюлетина са влезли в парламента. Опитът показва, че на такива хора не може много да се разчита. Затова едно такова правителство би било допълнително нестабилно. Самата организация “Продължаваме промяната” няма интерес от такова нещо, не знам защо толкова истерично искат да останат във властта”.

Това каза пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ “Св. Климент Охридски”, бивш вицепремиер и министър на образованието.

Той е категоричен, че страната се нуждае от силно и предвидимо управление, “не от нещо, което ще зависи от един или два гласа”.

“През последните месеци управлението имаше три гряха. И без това съществуващото разделение в обществото беше допълнително напрегнато, и то изкуствено. Нацията се нуждае от сплотяване, а не от изкуствено разделяне. Все още не си даваме сметка какво ни очаква през есента.

Вторият грях е, че допуснахме водевилност, инфантилност в проявите на хора от Министерски съвет. През тези месеци има и едно огромно харчене без особен икономически и социален смисъл”.

“По-добрият вариант е да има парламентарно отговорно правителство. Но въпросът е с цената на какво се постига. Ако е с легитимност, предвидимост, отговорност, сила, то е по-добро. Но в същото време не трябва да се плашим от избори”, смята той. И подчерта, че България трябва да има самочувствието да поставя своите национални интереси в контекста на общата политика на Европейския съюз.

снимка Архив

Similar Posts