| | | | |

УАУ – ето ги кюлчетата, ето ги чекмеджетата, ето ги чувалите! Да, ама не

от фейсбук профила на Младен Шишков, депутат от ГЕРБ

снимка Архив

Или как Асен Василев се самоопроверга!

Наистина управляващите все повече губят почва под краката си. Все по-трудно се справят с манипулациите и лъжите, с които се опитват да ни оклеветят. Защо? Защото вече забравят кого, къде и как са лъгали. На алангро.

Поредна футболна драма се заформи и с докладите на АДФИ за АМ Хемус. Оставям настрана, различните констатации в доклада и резюмето към него.

В резюмето пише, че не са открити нарушения, а в доклада пише, че са открити такива. Оставям на страна хронологичните разминавания. Оставям на страна и фактът, че уж и двете са констатации на АДФИ, но единият документ се намира на страницата на АДФИ, а другият на страницата на Министерството на финансите. Впрочем, този който казва, че няма нарушения е с по-късна дата. Да се знае.

Но най-важното в случая е самоопровержениято. Асен и Киро за пореден път се удавиха в собствените си лъжи. Защо?

Защото повече от година слушаме за превишени цени с 30, 40, 50 и отгоре проценти. Какво обаче пише във епичното им опровержение. Пише, че според някакви експерти, които впрочем не са се подписали под доклада, сумата от 1,3 милиарда е завишена с 18 милиона.

Това наистина на пръв прочит звучи – УАУ – ето ги кюлчетата, ето ги чекмеджетата, ето ги чувалите /да припомня, че само чувалите бяха пълни с 60 млн, според Рашков!/.

На както колегите енергетици вчера направиха алгебрична сметка от елементарната математика и за пореден път доказаха, че Киро и Лена лъжат най-безпардонно, аз също ще си позволя да реша една елементарна задача.

Задачата е следната:

18 000 000 / 1 350 000 000 = 0.013333

Това скъпи приятели е числото на завишението. На прост език казано 1,3%. С което великите почтени борци срещу антикорупцията се самозаклаха.

Няма 30, няма 40, няма 50, че и отгоре процента.

„Грехът“ на ГЕРБ и Борисов е вместен в драматичните 1,3%! Дори не говорим, че те са в рамките на статистическата грешка.

Дори не говорим, че тези анализни цени, са изцяло в рамките на флуктоациите на пазара. Защото фиксирани цени на строителните дейности няма! Няма как и да има в условията на пазарна икономика. Има приблизителни пазарни цени.

В този ред на мисли, тази констатация не просто несериозна, но дори е смешна. Разликите в рамките на 3-4-5% в отделните цени са напълно допустими, за различните фирми. Няма да обяснявам защо. А ние сме много под тези прагове.

Тук можем единствено да кажем – Асене благодарим, че доказахте че всичко с Хемус е наред!

С това малко над процент завишение, което сте изсмукали от пръстите си, показахте на целия български народ, че ГЕРБ работи по правилата.

Дори и ние не бихме могли да го направим по-добре!

Similar Posts