| | | |

НА ЖИВО Борисов: Страната е в катастрофа, аз от две кризи съм вадил хората ( Обновява се )

Страната е в катастрофа и няма оправяне, това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов

Страната върви към катастрофа. Стига с тия ексклузивни предавания. Иначе по телевизиите започват от събота – “прайм тайм, ексклузиииивно.” Той (Кирил Петков)- той говори едни и същи глупости. И на другия ден екслузивно. И по Нова ексклузивно. Три дена ексклузивно не казват нищо.

А държавата е катастрофирала във всяка сфера – огромни дългове, газ и ток няма. Какво да се обещае на хората. Така иронично описа медийните изяви на новата власт Бойко Борисов в Мездра, където пристигна с новоизбрания кмет на Лиляче Вероника Ценова.

Тук едни строители ме спряха и се снимаха с мен, викат:”Връщай се, защото Северозападът е нещо страшно”, разказа за скорошна среща Борисов.

Корнелия вика: “Моделът Борисов. Какво му е на модела Борисов? Кмет на село Лиляче

Кметът на Перник ми пуска какво е казано за водопроводите – поред ги кара селата. Докато бях премиер, ми обясни какво е канализация. 137 милиона отидоха в Перник. Сега ми казва една стотинка не са ми дали. Очаквано.

Ще предложа на всички политически партии да сложим таван – 2,70 лв. за гориво. Да ги питам аз – защо колата, която ми е на лизинг няма да ползва отстъпка, а от моите данъци да отиват за някого? ,възмути се Борисов.

Каква е тая мярка? Или са си направили пак далавера? Защо едни хора ще плащат на други отстъпката?, продължи той гневно.

“Не че не можем математически да направим правителство. Те не искаха да има такова. Имитираха, че има такова. Газът е с 30% по-скъп и го няма. Чирен е празен и искат да прехвърлят всичко това на Радев.

Говорих с Делян Добрев и ще предложим на всички партии да се сложи таван и да питам защо колата, която ми е на лизинг няма да ползва отстъпка 25 стотинки, а с данъците ми ще плащам отстъпката на друг. Предлагаме таван 2,70 и се надявам политическите партии, които не лапат и не са корумпирани, да ни подкрепят. Ето, един спестен лев за всички хора”, обясни още той.

Няма да подкрепяме никакво правителство в този парламент, казахме вече. Такива, които се насландисват и търсят партньори, нали помните, че Христо Иванов навремето искаше да закрива БСП, припомни лидерът на ГЕРБ. А сега не го е срам да се целува с Нинова по площадите. Ние казваме – бързи избори, и слагаме на масата евроатлантически ценности, обясни бившият премиер.

Борисов седял на диванчето. вие откъде знаете на кое диванче бях. Бяхте при мен, бяхте на заплати, визира ДБ лидерът на ГЕРБ.

“Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че тя е катастрофирала във всяка една сфера. Дълговете са огромни, задълженията са огромни, няма газ, няма ток”, посочи Борисов.

“Аз знам как става, защото от две кризи съм ги вадил хората”, допълни той.

Трябва да се успокоим, благодаря за подкрепата! Вероника ми каза, че сте я подкрепили. Това трябва да правите младежите – да има мир. Изборите са един ден. По-добрият побеждава и работите заедно“, каза Борисов при срещата си с хората от селото. С него разговаря човек от БСП, който заяви, че е готов да си хвърли партийната книжка и да стане член на ГЕРБ. Партиен билет не се къса, посъветва го експремиерът.

“Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори. Пътят за Мездра щеше да е готов. И като имате пътя, Враца щеше да е квартал на София.”, обясни Борисов в типичен стил.

“Пътят за Слънчев бряг е готов, абсолютно готов, трябва да му сложат само маркировката, минах го пеша, щото Рашков миналият път ни търсеше да ни глобява“, сподели бившият премиер.


Similar Posts