| | | |

БСП настръхна: Корнелия Нинова да си увеличи охраната

Бунт в БСП е напът отново да повдигне т.нар. лидерски въпрос в партията с искане за смяна на ръководството на “Позитано” 20.

Този път поводът червените да изригнат е тазсутрешното изказване на Корнелия Нинова, че ако президентът връчи третия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на нея, тя ще предложи проектопремиер от “Продължаваме промяната”.

Без да е назовала изрично името на досегашния посочен за поста от ПП неин колега в Министерския съвет в оставка – вицето на Кирил Петков и финансов шеф Асен Василев, стана ясно, че Нинова стои зад неговите политики или иначе казано, “с десни мерки правим леви политики”.

Това ядоса до истерия немалка част от социалистите, включително в парламентарната група и от сутринта в социалната мрежа валят закани срещу Нинова.

Сред тях са: “Слаба й е охраната, да си увеличи телохранителите” – доста заплашителна позиция, отправена от член на БСП срещу лидерката. Шефката на БСП изрично отказа да бъде пазена от НСО и от години разчита единствено на шофьор.

“Гласуваш за Нинова, получаваш Кокорчо”, пък констатира някогашният кадър на партията, изгонен тъкмо от нея и ексдепутат Андрей Вълчев. От опозиционното крило на левицата “Социализъм ХХI век” вече готвят протестна нота срещу намеренията на Нинова

Не е изключено преди евентуални предсрочни избори през есента бесепарите да организират ново заседание на конгреса, което да подложи Нинова на вот на недоверие, вече се мълви из коридорите на “Позитано” 20.

снимка Архив

Similar Posts