| | | |

Искрен Митев от “Продължаваме Промяната” си прави сметки без кръчмар

Нямаме още предложение за министър председател”. Това каза пред NOVA NEWS Искрен Митев от ПП. Той уточни, че първо трябва да се вземат решенията в зала и да се докаже, че има отговорност, и чак след това ще се говори за кабинета.

“Ако не може да се направи устойчиво мнозинство и да се вземат трудните решения, по-добре да се отиде на предсрочни избори”, повтори плановете на партията Митев.

В случай, че се стигне до избори, той е категоричен, че парите от Плана за възстановяване и устойчивост няма да се загубят, тъй като изборите ще се проведат бързо. Митев посочи, че 8 от 22-та закона, необходими, за да получим средствата по плана, вече са готови, а миналата седмица са били приети две ратификации.

“Аз смятам, че ако отидем на избори и изкомуникираме правилно промяната, ще сме първа политическа сила”, подчерта Искрен Митев в отговор на въпрос не се ли притесняват от социологията, която ги поставя след ГЕРБ при предстоящ вот.

Препоръката на ЕС за орязване на 15% на потреблението заради газа, Митев разчете така: “Нека да видим как да бъдем по-енергийно ефективни, за да имаме по-малко потребление”.

„За мен важната дума е отговорност”, каза още депутатът по повод разговорите между мандатоносителя БСП и партньорите им ДБ и ИТН. „За мен е важно не какво казват, а какво ще направят в зала”, посочи обаче Искрен Митев за ИТН. Той уточни, че ще стане ясно дали ще се прояви отговорност, когато се гласува Закона за КПКОНПИ.

снимка Архив

Similar Posts