| | | | |

Иван Гешев се избъзика с Христо Иванов в джипа на Бобоков

Главният прокурор Иван Гешев контрира остро депутата от парламентарната група на “Демократична България” Атанас Славов. Повод беше въпрос на депутата, свързан с интервю на обвинител №1.

“Вашата политическа сила е изключително обективна и не би си позволила да руши имиджа на съдебната власт с интерпретации. Точният цитат е, че всеки вярващ човек е инструмент на Господ. Оттам нататък вие как го импровизирате, как го използвате за политическа употреба, показва начина за манипулация на общественото мнение”, обяви Иван Гешев.

“В публичното пространство имаше и едни снимки как един влиза в един джип пред Народното събрание и говори за културни въпроси”, репликира още главният прокурор на въпрос, че цитатът е бил така интерпретиран в публичното пространство.

“Още се чудя, какво би се случило, ако политик влезе в лекия автомобил на подсъдим пред съда “Антимафия” в Италия, не във Франция и Германия. Още се чудя”, запита се на няколко пъти Гешев.

Преди месец и половина столичен вестник засне как съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов разговаря с бизнесмена Пламен Бобоков.

Двамата проведоха странна среща на “четири очи” на задната седалка в тъмен джип, паркиран зад парламента. Бобоков е обвиняем пред спецправосъдието във връзка с българо-италианско разследване за незаконен внос на опасни отпадъци у нас.

Similar Posts