| | | | |

Путин разпореди замяна на Кока – Колата с Иван – чай

Министерството на земеделието в Русия обмисля включването на Иван-чай в списъка на земеделските продукти. Това се казва в съобщение на ведомството в канала Telegram от сряда.

Това става след като президентът на Русия Владимир Путин обеща да даде указания на министъра на селското стопанство Дмитрий Патрушев за производството на отечествената напитка Иван-чай.

Държавният глава е уверен, че растителната напитка е много по-полезна „от някаква Кока-Кола, която е пълна с химия“ – съобщи ТАСС.

Според Министерството на земеделието включването на върбовия чай в списъка на селскостопанските продукти “ще отвори достъп на неговите производители до всички мерки за държавно подпомагане, използвани от производителите на растения у нас”.

Напитка, приготвена от чай от върба, е в състояние да “премести” чая и кафето и да заеме достойното си място по рафтовете на магазините и в потребителската кошница, смятат от ведомството.

От Министерството на земеделието отбелязаха, че ще помислят как да стимулират производителите на напитката.

По-рано руският президент Владимир обеща да възложи на министъра на земеделието Дмитрий Патрушев да развие производството на домашна топла напитка Иван-чай.

снимка Архив

Similar Posts