| | | | |

Панделиева с шокиращ разказ за нашенец, грозно погазил закона в Кеймбридж и какво последвало СНИМКА

Журналистката Лиляна Панделиева използва социалните мрежи, за да коментира новия закон за конфискуване на автомобили при провинили се водачи у нас и каква е ситуацията в чужбина. Тя разказа и случва с нашенец, който жестоко си е изпатил при шофиране във Великобритания.

Ето какво написа тя в личния си фейсбук:

Отива нашенец в Кеймбридж, купува кола, подкарва я по нашенски, шофира до супера без колан (щото е за малко), спира го полиция, установят още няколко нередности и на мига му отнемат колата.

Това, че той се прибира пеша е най, ама най-малкият му проблем. Дори и отнетата кола не е чак такъв проблем. И да се върне панически в България, вече не може да избяга от съдебните мерки на Острова.

Научих историята благодарение на Elena Yordanova, която отдавна живее там. Историята е поредното доказателство, че всички правила се учат с болка, най-добре да е финансова.

В Мексико ми отне около час да се науча да шофирам.

Първо бих спирачки с abs на първия легнал полицай с височина на малка пейка.

После схванах, че по-ниските легнали полицаи, които се водят общински, също искат спиране, а накрая проумях, че всеки мексиканец може да сложи преграда на пътя, ако оттам му е удобно да преминава и така схванах, че и по междуградските пътища може да те заболи целия гръбнак, ако не внимаваш.

В България няма пътна неравност през която да не мога да мина на трета. Това всъщност е нищо.

В България няма камери по пътищата, които да засичат средна скорост между тях.

В България тепърва се обмисля как всеки да получава електронно известие, че дължи пари за глоба.

В България всички местни бабаити се поздравяват с полицаите и отминават, макар самите униформени да знаят кой ги поздравява пиян на кирка.

Та остава да се надяваме, че отнемането на коли ще продължи с необходимото темпо.

Някой рече: ма те колите им трошки, кво толкова? Ами толкова, че тази трошка вече няма да е на пътя.

Някой рече: ама то не е конституционно да се отнемат коли – никъде другаде не се прави. Досега разбрах за четири държави в ЕС, които успешно го прилагат.

Дошло е време да настояваме за всеобща защита. И ако видим бум на отнети коли, това само значи, че живеем в среда на повсеместно шофиращи пияници.

На мен наистина ми се живее!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts