| | | |

Иван Христанов: Съмнявам се, че записът на ДБ е случаен

Изпитвам много големи съмнения, че изтеклият запис е бил случаен. Т

ака заместник-министърът на земеделието Иван Христанов коментира днес в Плевен записа от заседанието на парламентарната група (ПГ) на “Демократична България”, който беше разпространен вчера, предаде БТА.

“Ако приемем наистина консервативната или негативната хипотеза, че вървим към предсрочни избори, може да се окаже в понеделник, че това е най-реалистичната оценка, тогава всъщност става най-важно какъв ще бъде съставът на следващото Народно събрание и какъв тип коалиция ще може да излъчи то”, подчерта зам.-министърът.

Христанов добави, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, този път няма да се говори само за борба с корупцията, а установяването на конституционно мнозинство, което да доведе до успех съдебната реформа. “Трябва да гоним мнозинство, което да реализира съдебната реформа в пълния ѝ обхват и дълбочина”, смята Иван Христанов.

На въпрос какви са прогнозите му за представянето на ПП в един предстоящ вот, зам.-министърът каза, че вярва, че имат силите за 90-100 мандата.

Иван Христанов коментира и разкритите корупционни практики в Българската агенция по безопасност на храните като акцентира върху ГКПП “Капитан Андреево”, където, по думите му, “уцелихме задкулисието право в сърцето”.

снимка Архив

Similar Posts