| | | |

Нов удар по Слави: Още един се оттегли от ИТН, повлече със себе си други петима

Областният координатор на “Има такъв народ” (ИТН) в Сливен Диньо Добрев обяви, че се оттегля от партията.

В отворено писмо до медиите той заяви намерението си да напуснe редиците на партията на Слави Трифонов като член и като областен координатор за област Сливен, считано от днес.

снимка Фейсбук

По думите му, неговото доверие не е било оправдано и са се случили поредица от събития и действия, които не съвпадали с желанието и ценностите му за смяна на модела в България.

В позицията се казва още, че независимо от политическата обстановка, той ще продължи да работи за страната и региона си.

С Диньо Добрев напускат партията и пет човека от Нова Загора, каза пред БТА д-р Мариела Красимирова, общински координатор на ИТН в Сливен.

Предстои избор на нов областен координатор. Д-р Красимирова уточни, че няма да бъде тя.

Партията продължава да следва принципите си, има последователност във всяко решение, каза тя, помолена да коментира политическата обстановка. От ИТН се готвят за нови избори. При последния вот през миналата година от област Сливен бе избран за народен представител Иван Клисурски от ИТН.

Структурата на партията в областта се състои от около 30 души, главно от общините Сливен и Нова Загора, каза още д-р Красимирова.

А ето какво написа в личната си фейсбук страница

Уважаеми колеги и приятели,

С настоящото заявявам намерението си да напусна редиците на ПП “ Има Такъв Народ”, като член и като областен координатор за Област Сливен, считано от днес.

Аз имам определени цели и приоритети за развитието на България и моят регион Сливен и Нова Загора. В “Има Такъв Народ” видях съмишленици и екип, с който имаме обща визия, ценности и идеи в първоначалните ни разговори, след като получих покана да се включа в партията. За съжаление обаче доверието ми не бе оправдано. Случиха се поредица от събития и действия, които не съвпадат с моето желание и ценности за смяна на модела в България.

Независимо от политическата обстановка, аз ще продължа да работя за страната ни, за моя регион и развитието му, да живеем по-добре и детето ми да има перспективи да остане да живее и да се развива тук в България.

Моите конкретни цели, от които не се отказвам и ще продължа да работя по развитието им са:

Културен туризъм – област Сливен може да се похвали с богато културна наследство, щедра природа, минерални извори, традиции във винарското производство и винарските изби, могили, църкви, разкопки. Имам идеи как всичко това да привлича хиляди туристи и да носи сериозни доходи на местните хора и позитивни емоции на гостите на региона ни;

Инвестиции от чужди компании – регионът ни е известен с невисоката си успеваемост по привличане на инвестиции по ред причини, сред които административни пречки, липсата на подходящ и обучен персонал, корупционни практики и др. Това го поставя и на дъното на всички икономически класации, а няма пречка според мен това да бъде променено.

Имаме перфектно местоположение и логистична обезпеченост – летище, което може да бъде реновирано, ЖП транспорт, множество стари казарми, предприятие, сгради загубили предназанчението си в годините, които с инвестиции могат да бъдат превърнати в производствени предприятие и складови бази, тържища;

Селата в региона са изоставени в забрава, разруха, а хората на доизживяване. Нямат лекарски грижи, често вода, заради стари тръбопроводи, не се поддържат зелените площи и улиците. Вярвам, че това може да бъде променено с малко воля и добра стратегия.

Паркова среда – имаме природен парк „Сините камъни”, който може да бъде похвален с огромно биологично разнообразие. Местността Карандила, част от величествената Стара планина – която може да предложи най-разнообразни развлечения за туристите. Парка в Нова Загора е притегателно място за хора от всички възрасти и дава множество възможности, но продължава да бъде пренебрегван;

Искам да изразя огроманта си благодарност към всички от структурата на партията за всеотдайността и себераздаването. Благодаря и на всички наши поддръжници, които със сърце и душа помагаха през всички тези месеци, за да се реализират честни и прозрачни избори, и рамо до рамо с нас се бориха със статуквото.

Това мое решение е породено от редица случили се и неслучили се неща в продължение на доста дълго време и смятам, че е време да се оттегля.

Пожелавам успех на колегите в бъдещите им начинания!

Similar Posts