| | | |

Атанасов след заседание на вътрешната комисия в НС: Няма данни върху Семерджиев да е имало чадър ВИДЕО

След заседание на парламентарната вътрешна комисия председателят й Атанас Атанасов даде изявление за медиите. При закрити врата бяха изслушани полицаи във връзка с катастрофата в София, причинена от Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени.

Атанасов заяви, че на заседанието не е била споделена никаква класифицирана информация и не е разбрал защо МВР са искали заседанието да е закрито.

В случая със Семерджиев е представена справка от 7-8 страници. “Стана ясно, че в годината, когато е придобил способност да управлява, той има 3 нарушения. 9 страници нарушения, констатации и нищо срещу този човек”, посочи той.

От изслушванията днес няма данни за това да е имал някакъв чадър върху него, каза още ген. Атанасов. Прокуратурата разследва полицаи за покровителство над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с влияние от страна на служители на вътрешното министерство.

Станало е ясно още, че има няколко проблема, които са натрупани през годините и искат законово решение. На второ място има нужда от инвестиции в МВР за осигуряване на нови технологии за контрол за движение по пътищата. Те не разполагат с технически средства, по магистралите, трябват им дронове и т.н., за да се установяват тези нарушения.

Важно е да се въвеждат правила, да се увеличават санкции, каза той.

Трябват инвестиции и широка гама от законови промени, за да стане ефективен контрола на пътищата. Има и организационни проблеми, каза още Атанасов.

Similar Posts