| | | |

Христо Иванов с нови оправдания за скандалния запис на ДБ

Kойто чул – чул се превърна в опорна точна. Извинявам се за фразата.

Това заяви в ефира на БНТ председателят на ПГ на “Демократична България” (ДБ) Христо Иванов.

И добави: “Излъчването на сайта на Дарик продължаваше, без те да знаят за това. Вече беше частна среща и преди това имаше заседание на комисията. Не бих си позволил да се намесвам в нечия редакционна политика”.

“Радвам се, че излезе записът, защото се видя как в ДБ се взимат решения – колективно. Един от големите кръстопъти, пред които се намираме е в това, че трябва в партиите да заложим на демократичен и колективен начин за взимане на решения”, каза още той.

“Трябва да спре моделът на лични проекти, в които се взимат решения от хора, които не са на политическата сцена, а са отзад. Очевидно е много важна структурна предпоставка за липса на доверие и комуникация и в крайна сметка е предпоставка за корупция”, добави Иванов.

“Това, което стана след записа, бе бягство от отговорност. Колегите от “Има такъв народ” (ИТН) чуха анализа ми, който бе повърхностен и бе третата среща, не сме си поставили за цел да правим цялостен анализ. И те, чувайки го, си дадоха сметка колко трудни решения предстоят и просто избягаха”, каза той.

“Коалициите не са лесен процес. ДБ е успешна коалиция. Ние няколко цикъла се явяваме заедно и сме устойчиви, решаваме проблеми на избирателите си. Тук иде реч за концептуален въпрос дали ще заложим на промяна в политическата култура.

ПП трябва да се обърнат към тези, които започнаха промяната – не сме ние, а демократичната общност, а онази обществена група, която гарантира дегенерации”, уточни Иванов.


Последвайте ни вече и в Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts