| | | |

Изгоненият Дренчев яко се гаври с Костадинов: Ако управляваше България….

Един от отстранените депутати от “Възраждане” – вече бившият организационен секретар Николай Дренчев, не пести сили да се гаври словесно във Фейсбук” профила си с довчерашния си партиен гуру.

“Ако Костадинов управляваше България, аз вече щях да съм в Белене! Ама… няма да управлява!”, написа той.

В друг пост заявява, че обяснението за накупени столични съветници от “Възраждане”, откъдето тръгна скандала с отстраняването, било “примитивно и малоумно” – отново визирайки очевидно Костадинов.

Да бъдат обяснени вчерашните успехи на групата на Възраждане в СОС с “били ги били купили” е крайно примитивно и малоумно .

Моята оценка е следната: общинските съветници се справиха блестящо в системата “всеки срещу всеки”, в схватка с далеч по-силни и опитни противници. Накрая се оказа, че нашите представители са получили по-голяма тежест в СОС от тази, която избирателите са ни доверили на изборите.

Разбира се, нашето разширение е за сметка на нечие свиване, а ощетените обвиняват всички други във всичко друго, но не и себе си.

Обяснението “взели са едни пари” е малоумно – ние в СОС сме придобили влияние, тоест – би трябвало да сме дали пари, а не да сме получили. По тази логика обяснението би трябвало да бъде “Възраждане купиха ППДБ”, но – за съжаление – не е варно.

Истината е, че (част от) нашите общински съветници успешно маневрираха между тежки воденични камъни и когато достигнаха призовото място – получиха хули, вместо овации.

Причината да бъдат охулени? Получили са влияние в СОС! Не е ли това чудесно, не са ли ни изпратили избирателите ни точно за това?

В парламента избирателите също ни изпратиха за да постигнем поне нещо от нашата програма. Ние не постигаме нищо, но имаме оправдание – “управляващите не ни дават”.

Не трябва ли и опозицията от парламента вместо да хленчи, настойчиво да търси начин как да свърши поне част от това, което са ни възложили избирателите?

Дали с това, че зададох последния въпрос на глас, не си заслужих куршума в гърба ?

Междувременно и съпругата на Дренчев напусна партията.

“Днес доверието на председателя на Възраждане Костадин Костадинов към мен беше свалено. Това пролича, след като ме изхвърли без обяснения от страницата Възраждане – Ловеч, която създадох и администрирах през годините”, написа в социалната мрежа Красимира Дренчева.

Все пак фамилията ще има представител край Костадинов: братът на Николай – Димо Дренчев, остава депутат.

Като цяло никак не е скучно в партията тия дни. “Какво и как да правим с предателите”, е водещата тема на “Фейсбук” профила на Костадинов.

снимка: Архив

Similar Posts