| | | |

Костадинов скандално: Ще вади България от ЕС и НАТО, ще ни завлича в Евразия

“Възраждане” ще се яви самостоятелно на изборите, както сме правили досега.

Рано сутринта лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изуми водещата на БНТ Христина Христова. Бившият депутат беше включен от Варна, за да каже ще влиза ли в патриотична коалиция с ВМРО.

Припомняме, че Красимир Каракачанов призова за обединение на българофилите преди вота през есента.

Костадин Костадинов категорично заяви, че ще участва сам на изборите. Той е категоричен, че ако вземе властта, няма да има референдуми за оставането на страната ни в НАТО и ЕС, защото, по думите му, хората ще са дали вече оценката си.

Целта ни е да спечелим изборите. Според социологически проучвания, които ние имаме, “Възраждане” е първа политическа сила.

Ако погледнете резултатите от 2017 до изборите през ноември 2021г. винаги нашите резултати са минимум два пъти по-малко, отколкото излизат при гласуването.

Отиваме на избори с обещание, че няма да се променяме и това, което сме правили досега ще продължим да го правим. Всичко, което сме обещали, че ще направим, го правим. Бяхме най-продуктивната партия в парламента, въпреки че сме най-малката, посочи Костадинов.

Отиваме на избори като на референдум – дали искаме да бъдем свободна и независима държава, или дали искаме България да бъде унищожавана. Ако спечелим изброите, няма да въведем еврото. Ще променим и закона за референдумите, отбеляза още лидерът на “Възраждане”.

Председателят на “Възраждане” повтори още веднъж, че ще спре въвеждането на еврото в страната. Костадинов се закани още да промени закона за референдумите, ако има мнозинство в следващия парламент.

Бившият депутат сравни войната в Украйна с насилието срещу сърбите в Косово и зае страната на Москва пред слисаната водеща. Тя се опита на няколко пъти да му опонира, че двата случая са несравними, но Костадин Костадинов продължи да настоява, че е прав.

“Репертоарът” от предишния парламент не се е променил особено. Разликата е, че тогава Костадинов споменаваше за допитване до народа дали страната ни да приеме еврото и въобще да остава ли в ЕС и НАТО. Сега обаче очевидно е взел категорично решение да ни извади от двата съюза без референдуми.

Костадинов коментира и темата с газа.

Позицията ни е, че трябва да има газ. А газът не се влияе от евроатлантическите ценности. Предишното правителство действаше в интерес на САЩ. Защо никой не говори за зависимостта от САЩ към ток, а се говори само за “Газпром”. Нормално е да се търси предоговаряне на взаимоотношенията с “Газпром”, но въпросът е на каква цена, каза още той.

Лидерът на “Възраждане” не очаква съществени промени в политиката от служебното правителство. И добави, че на България й трябва самостоятелно и независимо правителство, което да осигури независима енергийна политика.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts