| | | |

СКАНДАЛ: Фризьорки, политолози, собственици на заведения устроени с постове

Фризьорки, политолози, собственици на заведения устроени с постове

Партийна шефка е начело на военен завод

Предстои чистка на неправомерно назначени кадри на БСП

Без конкурси, защото не отговарят на изискванията, Корнелия Нинова е назначила верни партийни кадри начело на държавни дружества и в бордовете им.

Това установи проверка на “Труд” в търговския регистър. От кадруването на доскорошната червената министърка на икономиката недоволстват експерти от министерството, а служебният министър вече подготвял освобождаване на парашутистите.

В последния момент преди да сдаде властта Нинова смени борда на оръжейното предприятие НИТИ в Казанлък. Начело на дружеството е предложена за вписване председателката на БСП-Казанлък Румяна Друмева, а в борда е синът на Емилия Масларова Константин Радулов, който до този момент е работил в туристическа агенция, т. е. продавал е почивки.

С място в борда на оръжейното предприятие е удостоен и определяният от опозицията в БСП като придворен политолог на Нинова и на Калоян Методиев Борислав Ангелов.

Общинският председател на БСП в Хитрино Десислав Десподов без да отговаря на изискванията е назначен за шеф на конезавода “Кабиюк”. Преди да оглави държавното предприятие Десподов управлява фирма за строителни материали, има и две заведения.

Милен Манолов, който доскоро оглавяваше БСП Свищов е назначен за зам.- шеф на НАП във Велико Търново. Той бе освободен от шефския пост в местната червена организация, след като се разбра, че липсват близо 17 000 лв. от парите на партията от членски внос и субсидия.

Фризьорка стана ПР на областната управа на София област. Става въпрос за Николинка Цолова, която е председател на БСП – Ботевград.

Цолова е фризьор по професия. След козметичния салон, последните години е работила за малък информационен сайт, отразяващ общините Ботевград и Правец. След като начинанието є да създаде собствен новинарски сайт, се оказа несполучливо, приближената до червения депутат Иван Ченчев Цолова, кацна като ПР на областния управител в София област.

Управителят на СПА-комплекс Новотел-Пловдив Минка Сърнешка беше назначена за главен секретар на областна управа Пловдив.

Бившият депутат от БСП Георги Стоилов пък беше поставен начело на “Свободна зона-Русе” като изпълнителен директор на дружеството. Стоилов стана известен преди година, когато в началото на февруари 2021 г. в изпълнение на издадено от специализираната прокуратура на европейска заповед за арест в Чехия беше задържан неговия брат Илия Стоилов.

Тогава Нинова се разграничи от него и поиска Стоилов да напусне парламента.

Председателката на БСП е устроила с постове и членовете на партийната контролната комисия, известна като партийния съд. За Гергана Алексова бе създаден специален пост – зам.-генерален директор на НКЖИ. Наскоро тя бе отстранена от този пост, но остана на работа в НКЖИ.

Другият член на контролната комисия – Емил Войнов бе изпратен в ЦИК, а другият зам.-председател на партийния съд – Пламен Пувков, получи позиция в борда на държавното дружество Ел Би Булгарикум.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts