| | | |

Драма в Бургас: ПП и ДБ търсят нов кандидат за кмет

Казусът с лидера на СЕК Константин Бачийски търси ново решение.

В този час Националният съвет на “Продължаваме промяната” решава дали да оттегли подкрепата си от Бачийски за кандидат за кмет на Бургас и кой да е кандидатът на коалицията за областния град, съобщава OFFNews

Това се случва ден преди крайния срок за регистрация на кандидатите за градоначалници.

Днес Димитър Найденов – втората номинация на коалицията, но издигнат от ДБ за кмет, заяви пред БНР, че е готов да се оттегли от кметската надпревара, ако се намери общ кандидат на ПП–ДБ.

“Призовавам за намиране на общ кандидат, който да обедини избирателите и изразявам готовността си да се оттегля от кметската надпревара в името на обединението.

Бих призовал Константин Бачийски също да се оттегли, ако се намери такъв кандидат, защото ние не трябва да разделяме хората. Трябва да обединим нашите избиратели в името на по-доброто бъдеще на Бургас”, добави той.

Найденов каза още, че ДБ няма да отстъпи в никакъв случай и заяви, че колективните органи на обединението имат решение, според което няма да подкрепят кандидатурата на Константин Бачийски.

Две номинации, една коалиция

До странната ситуация коалицията между ПП и ДБ да излъчи две кандидатури за кмет на морския град се стигна след решение на Национален съвет в началото на септември.

Продължаваме промяната-Демократична България стигна до консенсус за всички областни градове с изключение на Бургас, където дясното обединение отказа да отстъпи и да подкрепи спорната кандидатура на Бачийски.

По-късно бе и публично обявено, че в Бургас ще има две номинации – Димитър Найденов, подкрепен от ДБ, и Константин Бачийски, номиниран от ПП.

От партията на Петков и Василев заявиха, че номинацията на Бачийски е била бойкотирана по време на гласуването, както и че лично Кирил Петков е застанал зад нея.

Повдигнат е бил и въпросът защо се държи на тази номинация толкова много на фона на нулевите шансове Бачийски да стане кмет.

Отговорът, даден на този въпрос, е бил свързан с русофилския профил на лидера на СЕК и възможността да обере от гласовете на “Възраждане”.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts