| | | |

Светлана Шаренкова: Под лозунга „борба с корупцията“ бе арестуван експремиерът Борисов, бе скъсан договорът със „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“, но шумните акции катастрофираха в съда

Проф. Светлана Шаренкова

снимка Архив

Човечеството в хилядолетната си история се е нагледало на много лъжепророци: царе, политици и лечители, които са обещавали бързо спасение от несгодите, но са претендирали за власт и пари, за да излъжат отново…

За жалост, често са получавали доверието на народа, докато не ставало ясно, че са банални шарлатани и манипулатори.

Дори в днешната глобална и медийна среда има такива „пророци”, а България не е изключение!

През последната година това беше нашият „Лъже-Киро“, който в началото бе „Просто Киро“ и се представяше като пророк на Промяната, борбата с корупцията и евро-атлантическите ценности!

Посрещнат като „харвардски месия“, който ще внесе модерност и справедливост в българската политика, Кирил Петков се оказа политическо „седмаче“, не издържа във властта дори седем месеца и се провали.

Провали се във всичките си обещания, защото управлението му беше изтъкано от лъжи, изречени с ентусиазъм, нахалство и самоувереност.

Още като служебен министър, „Лъже-Киро“ каза, че не е канадски гражданин и подписа декларация, унижавайки Конституцията и клетвата пред Родината – превръщайки я в документ с невярно съдържание!?

Още тогава нацията трябваше да прояви здрав разум и да отхвърли „харвардския опиум за народа” – представен като спасение за България, който ще преодолее порочния и корумпиран модел на ГЕРБ, но както се казва: „надеждата умира последна!”.

Всъщност тази надежда – и на президент, и на избиратели, избра ПП за първа политическа сила, с фантасмагорията, че „ще се постигнат леви цели, чрез дясна политика”!?

Да, това беше странна формула в днешния олигархично-грабителски свят, но хората се хванаха като удавник за сламка и повярваха в Спасителя, който стана мандатоносител и министър-председател на републиката.

Но нищо подобно не се случи, защото при управлението на „Просто Киро” парите за социални политики бяха изядени от рекордната инфлация, достигнала 25-годишен връх.

„Лъже-Киро” твърдеше, че инфлацията е привнесена отвън, но се оказа, че българската е най-високата в целия ЕС, а всички знаем, че сме най-бедната европейска страна, с най-ниски доходи и 800 хил. работещи бедни…

Храните, горивата, токът, парното, водата растат от ден на ден, на прага сме на „Петковата зима”, която ще е много по-страшна от „Лукановата” или „Виденовата”…

Правителството „Петков” лъжеше, че ще води политика на нулева толерантност към мафията и корупцията! Но не проведе нито една реформа, която да разгради модела „ГЕРБ“, да изсветли порочните отношения между държава и капитал, да изобличи конкретните виновници.

Под лозунга „борба с корупцията“ бе арестуван експремиерът Борисов, бе скъсан договорът със „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“, но шумните акции катастрофираха в съда не защото няма корупция, а защото бяха скалъпени по поръчка, без доказателства и правна обосновка.

Най-гротескно бе размахването на „доказателства“ срещу олигархията от Лена Бориславова, която препечатваше статии от сайтове и социални мрежи, а в същото време четворната коалиция създаваше „обосновани предположения” за корупция, шуробаджанащина, задкулисие и зависимости…

Може да е дребнаво да питаме защо правителствени самолети бяха ползвани за лични воаяжи или защо на високоплатени постове в администрацията попаднаха съпруги и кадри от четворната коалиция?

Но сме убедени, че тепърва ще разбираме за много по-сериозни сделки, свързани с търговията с оръжия за Украйна или за газовата далавера, която е на път да стане една от аферите на века и иде реч за милиарди платени от българския данъкоплатец.

Защото, ако спирането на руския газ заради плащането в рубли (прието от сериозните европейски държави) изглеждаше като слугинаж към Големия US брат, то днес е ясно, че „Лъже-Киро и ко” са постигнали „2 в 1“!

Не само се „сложиха” като сателит на САЩ, но изработиха посредническа схема в търговия с газ, който по признанията на бившия премиер е… руски. Лицемерие, облечено във власт!

Явно „лошият“ руски газ е „добър“, когато се внася от посредници срещу огромни комисиони. Експертите твърдят, че „Булгаргаз“ вече е загубил над 500 млн. лв., а държавата би могла да загуби над 1 млрд. от неустойки по договора с „Газпром”.

И докато прословутите 7 кораба (които са само 3) са с цена 180 евро на мегаватчас, то газът от „Газпром“ щеше да е 130 евро!

Сърбия и Унгария сключиха дългосрочни договори с Русия за 49 и 65 евро!? Кой не разбра колко ни струват лъжите на „Петков и ко”, които лъжеха, че ще получаваме четири пъти по-евтин газ от САЩ!?

Великият Ейбрахам Линкълн е казал: „Можеш да излъжеш един човек завинаги и един народ за кратко, но никога цял народ завинаги!”.

Дано днес българският народ да бъде мъдър и не позволи на „Лъже-Киро и ко” да припарят до властта, да избере национално отговорни и социално ориентирани народни представители на 2 октомври т. г.!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts