| | | |

И Бойко има право да не харесва Киро, но му върна предизборния слоган с ирония, а не с омраза

От известно време Кирил Петков повтаря един предизборен слоган – че е готов да преглътне следизборна коалиция с ГЕРБ, но ако от върха на тази партия слезе Бойко Борисов.

Прави го във всички свои медийни изяви, за да остане в главата на избирателя само това. Вероятно защото анализаторите припомнят все по-често, че на последните избори българите не са гласували за Кирил Петков, а против дългото управление на Бойко Борисов.

И за Румен Радев президент, защото изборите бяха 2 в 1, а държавният глава изигра отговорната роля на двигател за появата на нова политическа сила. С днешна дата обаче повече от ясно се вижда, че като военен пилот Радев не е осъзнавал какви ще са пораженията от бомбата, която хвърли върху държавата.

Но последните му действия подсказват, че дълбоко съжалява за товара, който пренесе на последните избори.

И Кирил Петков вероятно предполага, че ситуацията на 2 октомври 2022 г. ще е малко по-различна – българите ще гласуват вече веднъж като сравняват управлението на “Промяната” с това на ГЕРБ, и втори път – действията на служебните министри с тези на неговите министри.

Уви, всичко в България се променя бързо! И се забравя с още по-яко темпо!

Но основната вина за това съвсем не е на активиралите се агенти у нас на Путин, които според друг предизборен слоган, са свалили Петков от власт.

Нищо, че лидерът на коалицията на “некъпаните” проф. Евгений Дайнов се опитва да ни убеди, че правителството на “Промяната” е точно толкова добро като това на Иван Костов…

И понеже Бойко Борисов на свой гръб усети колко бързо всенародната любов преминава в омраза и после пак в любов, в понеделник върна към Кирил Петков предизборния му слоган, но с финес и ирония – че “Продължаваме промяната” са иначе симпатична за сдружаване партия, но ако в нея не са Кирил Петков и Асен Василев.

Дай боже двамата млади политици да имат дълголетието на Бойко Борисов, а партията им – шанса да управлява пак повече от 7 месеца. Още повече че тя бе регистрирана официално тия дни.

И тогава ще усетят, че дори младостта не оправдава арогантността да съветваш създателя на една политическа сила да си тръгне, защото някак не ти е удобен.

Дори всеки ден да го наричаш “мафиот”, а тези, които не мислят като теб, автоматично да опаковаш със същата тази “мафия”.

Но предизборните PR съвети са едно, а реалният живот съвсем, съвсем друго. И ако се вярва на социолозите и на календара, по който се трудят президентските министри, след октомври никой не очаква ново правителство.

И “Промяната” се готви за нови избори през февруари. Поне така се чува тихичко между силните предизборни слогани.

Какво ще е по-различното тогава?

“24 часа” отсега ви казва – бесни на политиците българи, които не могат да си плащат сметките. А за кого ще гласуват и дали вече ще гласуват, това ще го усетят всички партии.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts