| | | | |

И това доживяхме – български генерали да си мерят аурите

Лидерът на нерегестрираната формация “Български възход” ген. Стефан Янев е отказал партньорство на друг генерал – Валери Григоров от страх, че ще бъде засенчена аурата му на политик. Това разбираме от пост на ген. Григоров във Фейсбук.

Както вече е известно, Стефан Янев отива на изборите с отцепници от “Атака”, земеделци и зелени.

Ето целият пост на ген. Валери Григоров, без редакторска намеса:

Здравейте, приятели!

Излизам пред Вас с името и авторитета си на български генерал, за да отговоря на въпроса на всички мои приятели и колегите ми Генералите Делчо Динев и Станчо Тодоров, които очакваха от мен да сме партньори с Премиера Стефан Янев и ПП ,,Български Възход”.

В продължение на повече от един месец разговаряхме с г-н Янев за създаване на коалиция, която да предложи на обществото предвидимост и устойчиво политическо поведение в политиката и Родината.

С разочарование споделям начина и мотивите, с които Премиерът Янев ни уведоми на 12.08.2022г. в невъзможността за партньорство заявявайки, че следва да ,,Продължим по собствената си логика на политическо развитие” като ни загуби един месец в празнословие.

От най-близкия кръг до г-н Янев ни беше обяснено, че в ПП ,,Български Възход” е достатъчно да има само един генерал и присъствието ни ще засенчи силата, авторитета и аурата на Премиера Стефан Янев.

Ген. Валери Григоров беше директор на Национална служба „Гранична полиция“ на Министерството на вътрешните работи, съветник в кабинета на министъра на вътрешните работи Румен Петков, служител по сигурността на класифицираната информация в Софийския апелативен съд, в продължение на 7 години, припомнят от Епицентър

В последните 5 години се занимава активно с политика. Представлява граждански политически проект „Ние, гражданите“, в който са обединени малки партии и граждански сдружения.

През 2019 година на местните избори успява да изведе напред 37 общински съветници навсякъде в страната и трима кметове в малки населени места.

Мотото на политическото му присъствие е :

“Искаме да дадем възможност на хората да участват във властта, дадохме възможност сами да определят своя избор по места. Видяхме, че гражданското общество има енергия и може да участва в политическия живот”.

На парламентарните избори през април миналата година формацията “Ние, гражданите” не се представи добре и остана далеч под чертата за влизане в парламента.

Затова тази година са били усилията им за обединение с проекта “Български възход”, но Стефан Янев е отказал коалиция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts