| | | |

Британците обърнаха палачинката: “Върнете Борис Джонсън обратно”

“Върнете Борис Джонсън обратно”

Това гласи заглавие на първа страница на днешния брой на “Таймс”, предаде БНР. Вестникът се позовава на мнението на гласоподаватели, които не са партийно обвързани.

Изданието е направило проучване в маргинални общини сред гласоподаватели, които обикновено не са свързани с конкретна партия и гласуват според ситуацията за момента.

Вестникът пише, че по принцип има сведения, че много от гласуващите за Консервативната партия вече изпитват угризения на съвестта за свалянето от власт на Борис Джонсън и го предпочитат пред Лиз Тръс или Риши Сунак, които в момента водят битка кой да го наследи, но това се потвърждава и от анкетата сред непартийно обвързаните, защото и те не са особено ентусиазирани от предлагания избор.

Всичко това се потвърждава и от едно друго проучване, което показва, че 49% от привържениците на торите смятат, че Джонсън трябва да остане премиер, което е повече от подкрепата, която получават Тръс и Сунак заедно.

В момента, когато Джонсън е обявил, че се оттегля, по-голямата част от британците са били убедени, че трябва да го направи, но след започналата надпревара за лидерския пост тяхното мнение се е променило.

В същото време “Дейли мейл” публикува снимки на Борис Джонсън и съпругата му Кари от почивката им на гръцки остров, на които двойката изглежда щастлива и доволна. Това е втора лятна ваканция за Джонсън само дни, след като се завърна от едноседмичен престой в планините на Словения.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts