| | | |

Каримански разкри: Асен Василев лично договорил дерогацията за руския петрол

Искам да обърна внимание на всички, които протестират срещу газа. Те трябва да имат единен подход към протеста срещу Русия, тъй като всички зареждаме гориво на бензиностанциите, а то идва от Русия.

Защо няма тогава протести и срещу нефта, попита проваленият кандидат на ИТН за гуверньор на БНБ и ексдепутат от партията на Слави Трифонов Любомир Каримански от “Има такъв народ” пред Би Ти Ви.

Той даде и пример с това, че ако у нас 30% от домакинствата използват газ, то тройно повече използват гориво.

Каримански подчерта, че нефтът от Русия е бил договорен чрез дерогация от ЕК лично от бившия вицепремиер и министър на финансите Асен Василев.

“Това е двойният подход, за който говоря, можем да използваме петрол или нефта в нашите бензиностанции чрез “Лукойл”, а няма протести срещу това.

В същото време виждаме, че от най-ниската цена на нефта, която ние имаме в България и цената на бензина на бензиноколонка не е поевтиняла така както мислехме”, каза той.

“Аз също съм разгневен, че Русия действа като диктатор и ни извива ръцете, но трябва да си зададем въпроса защо не стартирахме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ. Следващите от 5 до 10 години няма да са леки за енергетиката в целия свят”, добави Каримански.

“В момента бихме се коалирали с всички онези, които мислят в дясното пространство. И по-скоро са с алтернативни прагматични методи на приложения в икономиката и в цялостното развитие на страната.

Разбира се без ДПС и ГЕРБ”, добави Каримански.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts